21 september 2009

Måndagen den 21 September 2009

- Jaha så är vi här igen, då ra!
- Det var Du som sa det, så det va.
- Det lät rätt kul med en tydlig instruktion om hur den blå betalmaskinen fungerar, speciellt som fordonet var utrustad med en gul maskin.

- Satt och läste om Flygplatsstaden Landvetter City, en liten stad med handel, kontor och service. Då kom det för mig att Borås Resecentrum City vore nått att satsa på. Endast tillgängligt via tåg och buss, då ra.
- Jag hörde att en bloggande kollega hade suttit i Borås och kört trådlöst, så jag hörde.
- Ja och vilken tur att det var i Borås för i grannorten Göteborg är det lite knackigt med de trådlösa citynäten får man veta. Det är tjusigt med ny teknik, men ibland blir genomförandet inte riktigt som man tänkt sig, då ra.

- Allt ska ju vara så miljövänligt som möjligt säger vår statsminister och tillika EU:s ordförande, ja i alla fall på pappret.
- Ock? Vad har Du nu kokat ihop?
- EU är trots allt en företagsgrej med inre marknader och allt det där flashiga. EU står inte på konsumenternas sida och man vill undanröja alla typer av hinder som man anser förhindrar fri rörlighet av varor och tjänster. Det innebär bland annat att närproducerad mat får styrka på foten för åksjuk mat. Innehållsförteckningen på livsmedel skall följa amerikanskt snitt. Det betyder att dom skall vara obegripliga. Man ska få göra reklam för all typer av läkemedel - även de som är receptbelagda.
- Stop nu ett tag. I detta landet byter apoteket alltid ut ett receptbelagt läkemedel mot den billigaste varianten. Vad händer nu då?
- Säg det käre broder, men vi hamnar väl i EU-domstolen. Livsmedelsverket uppmanar oss att handla miljösmart och EU-kommissionen går i taket. Miljösmart betyder närproducerat och är ett brott mot den fria rörligheten, så konsumenter ska inte få göra fria val.

- Så om det är billigast för Mogaskolan att köpa skolmat från Portugal blir det skolmat från Portugal och därmed basta. Begreppet miljö får alltså icke förekomma i en offentlig upphandling?
- Nått sånt ja! För övrigt är gårdsbutiker och glesbygdsutveckling inget som uppskattas av EU-kommissionen. Däremot är amerikansk genmodifierad Copyright-skyddad mat jättebra enligt EU. Så det finns anledning att fråga sig hur mycket lobbygruppen betalt i mutor till kommissionen?
- EU är onekligen en enda gigantisk kulturkrock på många fronter. Vi tycker mutor är det värsta som finns medan andra länder finner detta naturligt!

- Våran kära Försäkringskassa sitter tydligen på två stolar.
- Två stolar, har dom såå breda rôvar?
- Kanske lite mer på det juridiska planet. Man har kundtjänst, handläggare, specialister, omprövningsenheten och processjuridiska enheten. FK ska ju ta tillvara våra intressen heter det, men om Du blir sur på FK och vänder Dig till Länsrätten och kanske vidare till Kammarrätten då är samma FK plötsligt Din fiende. Din fiende använder dessutom Dina skattepengar för att nedkämpa Dig och Du får använda Dina beskattade pengar för att försvara Dig. Det anses rättssäkert!
- Kan just undra varför? Kan det bero på att det är en no-nowin situation?
- Högst troligt!

- Fast vi blir överlyckliga att Black Ingvars skall vara med i Dansbandskampen.
- Risken är väl att dom åker ut på tok för tidigt för dom är ju rätt speciella.

Inga kommentarer: