26 september 2009

Lördagen den 26 September 2009

- Se där ja! Och där har vi vår gamla fina ändhållplats: Linneplatsen. De var tider det.
- Jasså det tycker Du.
- Lite så. På den tiden fick man förtjäna att köra stadsrundturen. Det var en ära att få köra den bussen och det var inte så många som nådde upp till den standarden. Samma sak med beställningstrafiken. Vi var ett utvalt gäng, som förtjänat äran.

- Apropå Landsbygdstrafiken så får man intrycket av veckans veckobrevet att all info om Veolia hamnar i Borås på Södra Torget och Strömsdal.
- Skulle det betyda att Veolia inte tänker bry sig om att ha depåer? Ska all landsbygdstrafik i södra Älvsborg utgå från Borås? Det låter onekligen lite knepigt att vare sig Skene, Svenljunga eller Tranemo är intressanta för Veolia.
- Eller så är det BLAB:s bild av Veolia som inte stämmer.

- Kasta tegelsten på buss var lite nytt! Mycket har kastats genom åren, men jag hade inte upplevt att man kastade tegelsten innan.
- Det känns som om dagens kids är lite väl hjärndöda.

- Och dom som inte har det så fett skall betala mer och mer för att ta sig från ett ställe till ett annat. Färdtjänsten i rikets andra stad blir dyrare. Samtidigt som man tar en paus i anpassandet av hållplatser för handikappade. 65+:are skall visst få åka på flexlinjerna också, men enbart inom stadens hank och stör.

- Det där med biogas är intressant. Miljö kontra ekonomi. Kungsbacka, en av mina gamla hemstäder, brottas med den frågan just nu. 90% mindre koldioxid. Men Statsministerna polare lokalt är inte lika miljöförtjusta.

- Västtrafik vill att alla ska åka kollektivt och ändå finns det en massa "luckor" i transportsystemet. En resa som med bil tar cirka 15 minuter tar med buss över en timma. En annan intressant grej är dessa så kallade pendelparkeringar. Dessa byggs tydligen inte efter det verkliga behovet (de är ofta för få platser) och på sina håll har jag noterat att man parkerar 2-3 bilar där för att sedan samåka i en fjärde bil så man tar inte alls bussen eller tåget.
- Jasså. Snart skall man tydligen kunna gå in och ut i alla bussens dörrar, i vart fall på bussar som går i stadstrafik. Bra eller dåligt? Det får väl tiden utvisa.
- Rätt snart också om jag fattat rätt. Västtrafik skall visst lägga stora resurser på att stävja fuskåkandet via kontroller av olika slag. Den öppna viseringen gör nog att fler frestas att låta bli att betala.
- Kan det vara nån typ av systemfel när det är så lätt att fuskåka? Det finns nog anledning att grunna på det. Jag hörde en variant där föraren inte ville hjälpa till utan bara hänvisade till en för många äldre obegriplig maskin. Knappast ett serviceinriktat beteende.
- Det låter rent knäppt! Fast jag håller med dom som tycker att det nya systemet liksom inte kvitterar att man verkligen "loggat in" eller betalt. Det är ett problem att man aldrig får nån verklig bekräftelse. Det öppnar för godtycke och osäkerhet.

- För att återknyta till en annan definition: Vad är kärnverksamhet?
- Det är väl att nånting som rullar på väg eller räls som kan förflytta mig från punkt A till punkt B?
- Kan man ställa några krav på detta nånting?
- Nej, egentligen inte - kärnverksamheten är väl just förflyttningen eller?
- Varför jag undrar är naturligtvis därför att ett av de politiska modeorden just nu är just ordet kärnverksamhet som då visar att det finns en massa onödig verksamhet runt omkring kärnan (oklart vad). Ett annat politiskt modeord är framing eller inramning av en frågeställning för att styra debatten till min fördel.
- Sedan har JAG hört uttryck som rödgrön sörja och skedmatning av information. Det sistnämnda är att dela ut info i potionsbitar som gör det svårt att se helheten.
- En annan fördel med skedmatad info är att om den är rätt utförd så kommer den att blockera all annan info inom samma område.
- Så bra bloggar har vi inte åstadkommit i alla fall.
- Nej och det har vi nog aldrig påstått heller.

- I det nyss genomförda kyrkovalet fanns det många församlingar där det bara fanns EN (1) lista att rösta på och ingen information om kandidaternas åsikter. Ville man veta en kandidats åsikt i en viss församling tyckte kandidaten att de röstberättigade kunde ringa och fråga. Rätt knepig inställning inför ett val.
- Dom församlingar som nu körde med bara en lista känner sig orättvist behandlade. Några av dom hävdar att om fler brydde sig kunde det funnits alternativ att rösta på.
- Visar inte detta på kyrkans totala oförmåga att engagera? Ett rätt slutet sällskap med rätt mossiga idéer.

Inga kommentarer: