09 juni 2011

Torsdagen den 9 juni 2011

Här på landet är hela hyreshus till salu.

Bo: Hej Roy! Hur vara jävla läget.
Roy: Hur pratar Du egentligen? Mår Du inte bra!
Bo: Lugn mannen, bara lugn, jag mår skitbra! Har bara ätit lite sötsaker - annars inget större fel på mig inte. Det sa i alla fall läkaren på försäkringskassan.
Roy: Träffade Du honom då?
Bo: Nä.. Ingen har sett honom! Läkaren på Försäkringskassan och Gud har en del gemensamt och några av de gemensamma sakerna är att ingen sett dom och deras ord är lag.
Roy: Kan nog bara hålla med Dig. En uppdiktad läkare som sitter och kritiserar dom verkliga läkarna som arbetar i verkligheten.
Bo: Att det överhuvudtaget finns en överprövning av verklighetens läkare hos Försäkringskassans Gudsläkare visar bara att FK inte litar på den svenska sjukvården och dess kompetens.
Roy: Det måste vara billigare att skrota den svenska sjukvården och låta FK ta hand om hela ruljansen. Det är ju ändå de som hela tiden ifrågasätter Sveriges vårdsektor.
Bo: Det låter som ett underbart förslag, det köper jag.

Roy: Du gör det ja. Jag hörde att SAABs underleverantörer inte tror att SAAB har någon framtid längre. Man kan ju undra hur ett bilföretag som gått med förlust i drygt 20 år skall ha en framtid?
Bo: Då kanske det är dags att satsa på framtidsbilar i Trollhättan istället. Sluta att tramsa med gamla ottomotorer och gårdagens teknik och börja tillverka åkedon som tillhör framtiden i stället och som vanligt folk har råd att köpa. Lyxbilar har vi sett nog av nu. Låt SAAB tas över av kineserna och satsa på nått nytt istället.
Roy: Dom gör ju några riktigt billig folkbil i Indien ju... bränslesnåla är dom också.
Bo: Skall dom komma före oss. De e då själva f-n! Billigt och energisnålt är det som håller ett bra tag in i framtiden och så vi bygga lyxbilar för ett fåtal.
Roy: Du gillar inte herr Möller Du fattar jag, och jag börjar själv långsamt undra vad han håller på med.

Bo: Jag sitter och bläddrar i BT's sommartidning "100 saker du inte visste om sommaren i Sjuhärad" och då får jag jävligt klart för mig varför vi två ratar Borås Tidning.
Roy: Jaha?
Bo: Vi finns ju inte på kartan. I mitten av tidningen finns en karta över 7härad och där finns vi inte med. Vi existerar inte! Det är tomt och blankt - empty you know!

Roy: Vi har ju verkligen fått uppleva Alliansregeringens beslut för arbetslösa på nära håll, men det slipper ju dom som fattat besluten. Dom har alla sett till besluten inte gäller dom själva.
Bo: Är det inte rätt så typiskt för dessa beslutsfattare. Dom omfattas inte själva av sina beslut.
Roy: Men snälla lilla Bo. Är Du helt från vettet - man kan inte fatta beslut som omfattar en själv. Det vore nästan detsamma som att begå självmord. Titta sedan på kommunala chefer i Göteborg som brutit mot lagen. Dom landar på mjukt på dunkuddar och skattebetalarna får pröjsa.
Bo: Riksdagens ledarmöter som fick respass efter senaste valet har fortfarande lön från riksdagen. Det är verkligen skillnad på folk och beslutsfattare. Likhet inför lagen gäller.
Roy: Du är ta mig fan inte ens läskunnig - det står Svea Rikas lag! Den gäller alltså inte dem. De har egna lagar om Du inte noterat det förut!

Bo: Nu sticker vi och tar oss en stor stor stor grogg!
Roy: Ja ja ja det blir nog bra med det där. Du dricker ju inte sprit gubbe lille.
Bo: Inte Du heller din stolle.

Bo: Viken tur att vi inte är bloggkändisar!
Roy: Uh?
Bo: Dom hade bjudit in nån kändisbloggare att föreläsa om nått hälsosamt vad det nu var men kändisbloggaren visste inte ett dyft om ämnet. RIDÅ!

Inga kommentarer: