13 juni 2011

Måndagen den 13 juni 2011

Roy: Jag såg en kul idé för kollektivtrafiken - dubbla budskap. Grejen är att bussföraren får ett körschema och passagerarna en helt annan tidtabell.
Bo: Hur fasen tänker Du nu?
Roy: Bussen skall komma fram till Borås Resecentrum 8:52 enligt bussförarens körspec medan ankomsttiden i turlistan säger 9:03. På det sättet borde bussen alltid vara i tid.
Bo: Varför inte - borde kunna testas....

Bo: Regeringens arbetslinje har nu fått en ny effekt såg jag. Nu är det inte bara gratis arbetskraft via FAS 3 som gäller utan nu börjar föreningen Insolvens och liknande föreningar att få ge råd till skuldsatta utan inkomst. Det är de som åkt ur Försäkringskassans som söker råd.
Roy: Skitsnack! Vi på Kronofogden har inte märkt något alls.
Bo: Skulle inte tro det. Dessa arma stackare kämpar väl i motvind för att slippa hamna hos Kronofogden.

Roy: Jag läser lite tankar kring Göteborg 2001. Som att 5 poliser åtalades och 5 friades medan 80 demonstanter åtalades varav 70 fälldes.
Bo: Polisen har än idag ett styvt jobb att återvinna medborgarnas förtroende i den staden. De som råkade befinna sig i Göteborg har knappast några högre tankar om den så kallade ordningsmakten.
Roy: Containermuren runt Hvitfeldska gymnasiet och behandlingen av ungdomar på Järntorget visade att polisen knappast hade någon koll.
Bo: Olaglig kroppvisitering ingick i skyddet av den amerikanska presidenten. När USA kommer till Sverige gäller amerikanska lagar ska Du veta. Då tar polisen order av den amerikanska säkerhetspolisen.
Roy: Jag läste en intressant sammanfattning av händelserna: Poliskåren gick långt utöver sina befogenheter och hade totalt tappat koncepten. Man hade ingen erfarenhet av ett så starkt politisk utveckling. Machopoliserna hade rena julafton och staten har sedan hållit en skyddande hand över dessa sadister.
Bo: Det är klart att den tidens ungdomar inte sätter någon större tillit till demokratin - för 2001 krossades deras illusion om begreppet demokrati.
Roy: Jag hörde att den tidens aktiva politiker inte tror att polisen varit ärlig när man i efterhand redovisat vad som hände. Inte ens i rättegångarna kom sanningen fram och där smulades begreppet demokrati sönder under poliskängorna.
Bo: Nej och det var knappast någon vacker syn att se poliser som kastar gatsten på oskyddade demonstranter och som slår vilt omkring sig med batong mot småbarn. Nej då mår man illa.
Roy: Fast det var lite häftigt att folk var tvungna att hoppa i kanalerna för att komma undan en helt sjövild polis. Yttrandefrihet - my ass!
Bo: Fast en sak har förvånat mig - polisens oförmåga att skilja agnarna från vetet. Det var en ytterst liten klick som var våldsbenägna och den absolut stora gruppen var fredliga demonstranter som polisen provocerade. Det hade varit bättre att plocka ut russinen ur kakan.

Inga kommentarer: