20 juni 2011

Måndagen den 20 juni 2011

PICT0020

Roy: Vår lilla utfärd till Växjö visar tydligt på en sak – att köra rullstol och detta med anpassning för olika rörelsehinder är inte speciellt genomtänkt. De som gör dessa anpassningar har aldrig suttit i en rullstol.
Bo: Jojo. Man får verkligen tänka till när man kör rullstol även på ett museum. Det gäller att se sig omkring och välja väg. Ett slätt golv utan kanter kunde man bara glömma.
Roy: Utanför var det sönderregnade grusgångar med massor av små bäckar som knappast passade hjulen på en rullstol.

Bo: Nu blir OS kommersiellt på riktigt! Den svenska OS-delegaten har sagt att “det är en kommersiell värld och det gäller att sälja guldägget så dyrt som möjligt.”
Roy: Förr hette det att reklam inte får förekomma på arenorna – det känns överkört! Nu finns reklamen i reklamblocken och då är det skit samma om det är reklam på arenorna eller deltagarna.
Bo: Man har verkligen gått ifrån sina ideal och lagt sig platt för det kommersiella. Samma kommersiella man ville undvika med tidigare reklamförbud.
Roy: Det måste vara Guldläge för ett kommersiellt TV-bolag. Ingen konkurrerande reklam på arenorna och på de aktiva.
Bo: Någon idiot på IOK försöker tuta i oss att IOK inte har nått intresse av att kamma hem in en massa pengar och samtidigt stänga ut en massa tittare.
Roy: IOK har väl redan tidigare sålts sig till de penningstinna genom att sälja rättigheterna till de olympiska symbolerna.
Bo: Det lär ha stått en gång i tiden något i stil med att IOK skall vidta alla mått och steg för att säkra den bredaste bevakningen av olika media och se till att OS når största möjliga publik.
Roy: Pengar är alltid pengar och ideal är till för att svikas. Det är som dom säger på MTG – Money talks!
Bo: Skulle inte tro att MTG öppnar sina betalkanaler för alla pga OS-sändningarna och den utrustning som krävs kostar pengar och inte minst bindningstid.

Biljettautomat

Bo: Nu blir jag så där trött igen. Skall det aldrig bli någon bättring? Resenärerna måste bli smartare och hålla isär sin “börs” och sin områdesladdning.
Roy: Sedan verkar prissättningen rätt knäpp. Om jag skall åka från Mölnlycke till Göteborgs stadsgräns kostar det tydligen 25:10 och sedan skall jag kunna fortsätta på mitt områdeskort. Om jag vill åka till Göteborgs Centrum kostar det också 25:10.
Bo: Man skall kanske satsa på en områdesladdning som täcker in Mölnlycke också. Fast jag är medveten om att en kommunladdning hos oss nästan motsvarar en regionladdning om man undviker Göteborgsområdet och vem gör inte det! I Göteborg och dess närhet har man verkligen gått in för att krångla till det.
Roy: Ett StorGöteborgskort hade verkligen gjort livet enklare för alla.

Inga kommentarer: