16 juni 2009

Tisdagen den 16 juni 2009

- Jag sitter här och läser en ledare i en dagstidning om roffarmentalitet och fann den ganska roande. Roffarmentalitet är inte skyhöga pensionsavtal eller fantasifyllda fallskärmar. Det har inget att göra med penningsystemets önskemål att klå oss kunder på så mycket pengar som möjligt. Det har inte ens med de giriga topparna i pensionsfonderna att skaffa.
- Och när kommer Du till saken då. Du börjar låta som en politiker som har skyhögt betalt för att tala på tomgång.
- Nej det handlar om The Pirate Bay i förtäckta ordalag. Jag har en rätt så konkret fråga i dessa sammanhangen. Den lyder: Är våra svenska bibliotek = The Pirate Bay? Låt oss leka med tanken att alla svenska folkbibliotek gick samman till ett enda Internetbibliotek. Det skulle i ett enda slag förvandla biblioteken till roffarförmedlare. En rätt märklig situation med andra ord.
- Det är väl graden av tillgänglighet som avgör om det är rofferi eller inte alltså! Om andelen biblioteksanvändare steg brant så skulle det naturligtvis få konsekvenser liksom om antalet bokklubbar ökade dramatiskt. I båda fallen skulle bokförsäljningen göra en djupdykning och då skulle ropen på förbud genast skalla.
- Att jag med en modern dator på lagligt sätt kan spara musik från över 13000 radiokanaler hör inte heller hit. Musik har blivit färskvara på ett sätt som det inte var tidigare och med det enorma utbudet av musikradiokanaler går man inte och köper musik mer än i undantagsfall, den sköljer över oss ändå!

- Nu bäste bror börjar de första resultaten av det nyagamla betalsystemet tickar in.
- ???? lyssnat dåligt tydligen.
- De första insändarna om olika typer av saldofel på "Värdekortet" börjar dyka upp.
- Det var väl väntat eller?
- Förvisso... och i Bohuslän tar man temporärt "time out" med resegarantin över sommaren för att gardera sig.
- Med andra ord inget nytt under kjolen.

Inga kommentarer: