06 juni 2009

Lördagen den 6 Juni Nationaldagen

- En sak skall Du veta Roy.
- Och det är?
- Om någon minut kommer Swebus Express runt hörnet!
- Spännande....

- Vissa säger att en bild säger mer än tusen ord och andra tror att det beror på skrivkramp!
- Så fint Du trycker ut Dig broder.

- Så har vi åter Nationaldag, och vad är det första man hör när man slår upp ögonen?
- Väderleksrapporten? Strålande solsken?
- Nej - vi firar med att diskutera begrepp som Invandrare, Utlänning och rasism på vår Nationaldag. Vore det inte smartare att möjligen förklara varför man firar en sådan dag? Man kanske rent av kunde ha lite kul. Dom där andra sakerna har vi 364 andra dagar att snacka om det på!
- Kanske! Men som ett apropå att markera så lade jag märke till att e-post från BLAB skickades till skenegaraget, tranemogaraget samt "lagledarnamet" Svenljunga.
- Onekligen ett sätt att skilja agnarna från vetet. Det där med att välja rätt ord och uttryck är svårt!
- Kan det vara orsaken till att nästan alla debattartiklar i tidningarna är författade av eliten och marknadsför deras åsikt?
- Du menar att det skulle vara ett skäl till censur av Internet - intressant tanke!

- Då skall Du få en intressant tanke till nu då.... Det blir nog inte så många fler plåtpoliser på ett tag.
- Jasså, varför då?
- Jo det åtgår en hel del äkta människor för att ta hand om alla dessa bilder som alla dessa plåtpoliser genererar. Det blev alltså en 'flaskhals' när det kom till riktiga människor.

- Nu har jag en oerhört seriös fråga! Det gäller längden på uniformsbyxorna.
- Fortsätt, nu blev jag nyfiken.
- Ska byxan vara kort och sluta på låret ovanför knät. Det ger ett intryck av att benen är lite längre än dom i verkligheten är.
* Eller skall byxan vara knälång och sluta strax under knät. Brukar vanligtvis kallas för den perfekta längden för där knäet möter vaden är ett parti som är slankare och därför mest smickrande för ett sömslut..
* Fast nu finns även alternativet vadlång vilket innebär att uniformsbyxan slutar mitt på vaden. En byxa som slutar mitt på vaden drar blickarna till vaden.
* Fast hellång är också ett möjligt alternativ, byxan täcker hela benet. Man bör dock visa lite av vristerna för annars finns risken att man uppfattas som benlös???. Till denna byxmodell skall man definitivt använda klack för att skapa lite längd.
- Du är inte riktigt klok...
- Vadå det står i Stil & Smak! Du vill påstå att Stil & Smak inte gäller alla?
- Kanske lite så....
- Jag som trodde att vi som jobbar i en textilbygd borde kunna dom grundläggande begreppen i Symaskinernas Sömnads-guide.
- Ta inte i så Du spricker broder. Tänk på att det är vår Nationaldag idag! Då skall det vara flagga och varumärke på bussarna.
- Jaja, nu sticker vi och firar så får vi se vad som händer i morgon....

Inga kommentarer: