09 juni 2010

Onsdagen den 9 juni 2010



- Med tanke på passerad nationaldag i fullständig anonymitet i våra trakter och stundande skolavslutning återkommer alltså debatten om traditioner - så kallade svenska traditioner runt skolavslutningen.
- Det har varit rätt mycket tjafs om detta. Ett tag var det högsta mode bland skolfolk att den svenska fanan var stötande och nu måste en 100-årig tradition om skolavslutning i kyrkan vika för nya trender i samhället.
- Skolavslutning i kyrkan förutsätter väl att vi är ett enat folk med samma värderingar och det var ett tag sedan det var verklighet. Nu gäller en ny verklighet med en massa olika officiella språk och multikultur och delade lojaliteter.
- Jo det stämmer nog. En svensk riksdagsman bryter mot det lands lagar han representerar för att han föredrar sitt ursprungslands lagar istället.
- Ja! Det är det som är multikultur!
- Så på grund av denna multikultur nekas unga av idag att sjunga sommarpsalmen "Den sommartid nu kommer" tillsammans med sina skolkamrater.
- Precis, nu måste det skapas nya traditioner och så får vi se hur länge dom håller innan dom väcker anstöt!
- Men om nu gamla traditionella skolavslutningar väcker så starka känslor så bör även nationaldagsfirande vara oförenligt med det multikulturella samhället. Bara ordet ger ju rysningar och står i direkt motsats till flerspråkighet och multikultur.
- Nu är ju nationaldag i Sverige en nyss påkommen uppfinning och det finns inga gamla svenska traditioner att falla tillbaka på. Det är väl en av orsakerna att det inte firas överallt runt om i landet och att där det firas så råder ingen bestämd form för hur det ska ske. Det spretar väldeliga.
- Firandet i Slottsskogen gick väl i alla jordens nationers tecken och det är väl den form som kanske passar bäst, lite för alla nationaliteter.

- Helt apropå det där multietniska så skall visst Sharaf Hjältar ta nya tag mot hederskulturen!
- Intressant. Kan undra hur många hundra år den kulturen har på nacken?
- Inte den blekaste. Den lär i vart fall stå i motsats till demokrati, mänskliga rättigheter och jämlikhet.´Det säger i alla fall Sharaf Hjältar.
- Men enligt grundaren av organisationen finns det starka krafter i det multietniska Sverige som inte alls är intresserad av integration och som absolut inte vill sätta strålkastarna på hedersvåld. Det är ju en gammal fin tradition som man tagit med sig från hemlandet.
- Jo. Sant! Dock skall de nya Sharif Hjältar, omdöpta till SSG, göra som de som vill skapa entreprenörer, man startar med barnen.
- Aha. Och en del föräldrar kommer att slå ihjäl sina barn för att upprätthålla sina traditioner, men dessa föräldrar kommer att dö ut och de barn som överlevde kommer förhoppningsvis att ha tagit till sig SSG:s budskap.
- Men då försvinner ju ett inslag i det mångkulturella Sverige! Det verkar ju inte bra eller????
- Ja det är onekligen väldigt förvirrande.

- Den här Gaza-incidenten kan väl klassas som kulturkrock då antar jag.
- Jo det var en rätt rejäl krock mellan olika kulturer och en direkt motsats till det mångkulturella!

- Det där mångkulturella har ju skapat en slags karneval i norra Göteborg men total intolerans mellan veganer och köttätare.
- Samma intolerans förekommer mellan djurrättsaktivister och olika traditionella slaktmetoder som borde vara en del av det multikulturella.
- Ingår inte olika kirurgiska ingrepp också som en del i det multikulturella? Och ändå vill svensk lagstiftning hindra dessa mångkulturella yttringar.
- Det får en att undra om kravallerna i Rinkeby också är ett utslag av kulturkrock.
- Kan även bråken i Tynnered vara ett utslag av kulturkrock.
- Nja... eller så är det personer som inte har sökt jobb i hela Norden...

- Det är rätt intressant att skolan nu helt plötsligt skall ha ämnet skapa entreprenörer på schemat.
- Är det inte bara ett sätt att på ett tidigt stadium skapa förutsättningar för arbetstillfällen inom landets gränser. Så varför inte!
- Ett sätt att förhindra att jobb vandrar utanför landets gränser också. Visst låter det som en saga i dessa dagar.

- Jag ringde nån central enhet för posten för jag hade ett paket som skulle iväg. Jag frågade om det inte var smartare att låta vår lantbrevbärare ta hand om mitt lilla paket. På denna centrala postenhet ställde man sig helt frågande till mina argument om att vara miljövänlig och liknande argument.
- Med nån dag senare ringde han som kör postbilen som fått i uppdrag att paketet och undrade om det inte var smartare att låta lantbrevbäraren att ta med paketet? Då berättade Du att det hade Du föreslagit redan när Du ringde den där centrala enheten.
- Jo minsann och killen i bilen bara skrattade och sa att dom som regel hade 0-koll och ingen lokalkännedom alls. Det slutade med att vi blixtsnabbt enades om att detta var ett typiskt fall för vår lantbrevbärare och ett typfall för att lantbrevbärarna verkligen behövs.

- En annan kul grej är a-kassereglerna som tvingar folk att gå från stad och hem. Om man nu har tur och få jobb i Jönköping och bor i Göteborg måste man också bryta upp och flytta till Jönköping för det har Hovrätten beslutat. Familjebostäder anser inte att den som veckopendlar har behov av bostad i Göteborg om man tillbringar 5 dagar i Jönköping.
- Familjebostäder hade tolkat hyreslagen. Tydligen har Hovrätten ansett den tolkningen korrekt. Jobbar Du inte på orten ska Du inte heller bo där!
- Detta med att flexibiliteten på den nästan obefintliga arbetsmarknaden ställer också till det för Folkbokföringen och Skatteverket.
- Nu måste jag stanna upp och tänka till här. Regeringen har skapat a-kassaregler som tvingar fram veckopendling, men man bryr sig knappast om vilka följder detta får. Man skiter i mångkulturella rötter. Du skall söka jobb i hela landet och släpa runt på fru och ungar allt eftersom Du har tur och hittar ett jobb. Att skaffa jobb för frun och skolor till barnen är sekundära problem.
- Jag hörde att vår justitieminister tycker att veckopendling är ett fullständigt normalt inslag i svensk arbetsmarknad numera och att den därmed följande vräkningen från en hyresrätt skall anses som normalt.
- Då kan man också koppla in de nya Försäkringskassereglerna som (M) nu slår sig för bröstet om. En tjänsteman på FK ska ersätta en läkares kunskap och en Försäkringstjänsteman skall verifiera hur stor resterande arbetsförmåga en individ har och denna resterande förmågan skall sedan jämföras med en teoretisk arbetsmarknad.
- Hur var det han sa Mark Twain? Jo just det det finns tre sorters lögn: Vanlig lögn, förbannad lögn och statistik. Politiker ljuger alltid med det sista alternativet.

Inga kommentarer: