30 juni 2010

Onsdagen den 30 Juni 2010








- Igår var det värmerekord och idag är det mera normalt som det verkar!
- Änna skönt så också! Jag grunnar på vart alla våra 27 Mhz-prylar tagit vägen?
- Du menar typ riktantenn sidbandsmottagare och slutsteg med mera?
- Nått åt det hållet ja. Du glömde lite bilantenner och transistorslutsteg och annat skoj!
- Och vart har alla roliga "rävjakter" blivit av?
- Bensinprisets fel... alltihopa är bensinprisets fel. Det skall fasen åka på "rävjakt" i linjebuss! Då kom en aldrig dit en skall.
- Du har så rätt så rätt. Och vad har hänt med alla polarna som deltog i alla dessa tokerier?
- Om jag det visste ändå! Tänk vilken vänlista det hade blivit på t ex Facebook!
- Den hade inte gått av för hackor.... Bara PRIGÖ hade en ansenlig medlemsförteckning för att inte nämna PRIKUNG med flera.
- Ja Du milde. Det var en annan tid med annan teknik och andra förutsättningar. Minns Du när vi drog iväg med de första mobiltelefonerna?
- Dom som nästan hade egna hjul. Jojo. Dom minns jag. De första hyrde vi för det var ingen idé att köpa, men de vi sedan köpte har vi faktiskt kvar. Jösses vilken täckning dom där NMT hade. Jag minns att jag hade 15 Watt på min bilenhet. Då var det ont om blinda fläckar på kartan.
- På den punkten har det onekligen blivit lite sämre. Men å andra sidan får man leta efter telefonen med förstoringsglas. Allt är så smått att man nästan måste ta till pennspetsen för att kunna använda det. Visst har det skett en teknikutveckling, men samtidigt blir vi sårbarare som samhälle.
Är det inte IceNet eller som man döpt om sig till Net1 som tagit över våra gamla 450 NTM-stationer?
- Jo dom säger det. Då har dom i alla fall räckvidd. Hastigheten blir väl kanske inte så lysande men dom torde inte har särskilt många blinda fläckar!
- Frågan som nu uppstår är väl vad som har gått snett när Telia (fast det nog egentligen är Scanova) river bort en massa mil koppartrådsnät i områden där den moderna GSM-tekniken inte fungerar eller där den kräver en massa extra antenner och förstärkare med mera.
- Koppartråd är ute och trådlöst är inne. Snart sitter det en basstation i varannan tall.

Inga kommentarer: