14 juni 2010

Måndagen den 14 juni 2010

- Det är en märklig värld vi lever i.
- I Sverige hävdar vi att vi är mångspråkiga och i Belgien har man problem med två språk.
- Å fasen. Fast det är väl rätt naturligt. Om man inte talar samma språk kan man inte förstå varandra. Ett litet problem som man ibland i ivern tycks glömma bort.
- Men utbildningsministern vill nu premiera moderna språk i svenska skolor. Han säger att svenskan är ett så litet språk att vi liksom långsamt måste ta till oss andra större länders språk för att överleva.
- Okej! Och vad kommer sedan?
- Så länge lär vi inte leva, men inom företagsvärlden gäller engelska, franska och tyska. Engelskan och franskan är stora, men ryska och kinesiska lär segla upp som heta kandidater.
- Så svenskan blir ett minoritetsspråk i vårt eget land.
- Fullt möjligt, det skulle definitivt underlätta vissa typer av invandring om t ex engelska vore huvudspråket i vårt lilla land och sedan odlar vi våra sju minoritetsspråk så där lite vid sidan om.

- Jag tittade på en märklig film som heter Equilibrium som säger sig utplånat alla krig på jorden och alla motsättningar av alla slag genom att utplåna kultur, konst, böcker, seder & bruk, känslor och så vidare.
- Men samtidigt är man en stenhård polisstat som hejdlöst mördar allt och alla som har en avvikande åsikt. Filmen kan nog ses som nån typ av politiskt inlägg antar jag - samtidigt som den visar vad empatilösa hjärntvättade individer via massuggestion kan åstadkomma.
- Finns inte lite av kulturrevolutionen i Kina med här? Jaja...ett starkt debattinlägg är det allt. Känsloutbrott leder ofelbart till avlivning!
- Och alla bevakar alla.....Ett perfekt fungerande angiverisystem där barn anger föräldrar. En i teorin underbar värld!

- Tror Du att en film som Avatar får visas i oklippt skick i Kina då?  Den är ju verkligen en demonstration i civil olydnad och uppror, terrorism och vad Du vill?
- Inte en aning... låter knappast troligt i det skick vi har sett den. Fast det är rätt intressant att se hur vissa typer av filmer har ett slags inbyggt kulturbudskap.

- Jaha... Här kommer ett annat märkligt kulturbudskap. "Den biologiska klockan stod på vilande och hans uppvaktning var en väl inövad akt. Han hade nog sett henne som ett lovligt byte - lite som töm och glöm. Hennes kropp var lika intressant som grannens katt. Han hade varit en duktig artist som skickligt genomfört sin roll och hon hade njutit ohämmat - då! Nu granskade hon sin nakna kropp, fullmogen och väl bibehållen tack vare hårda träningspass. Åtrådd av ingen!"
- Jaha - så nu skall vi ha sexromaner också på bloggen....
- Knappast. Snarare deckare...


Inga kommentarer: