04 juni 2010

Fredagen den 4 juni 2010

- På söndag är det en dubbelröd dag.
- Dubbelröd. Aha Du menar att det både är en högst normal kyrkohelg och nationaldagen?
- Det är precis det jag menar. Så då uppstår frågan: Kan vi överhuvud taget fira nationaldagen med flaggor och hela kittet utan att bli betraktade som fullblodsrasister.
- Bara Du inte sätter igång och sjunga nationalsången. Med Din sångröst är det en brottslig handling. Det är för övrig ful att odla svenskheten i landet lagom.
- Det är fult att ha skolavslutningen i kyrkan där vi firat den de sista 100 åren i alla fall. Det är rasistiskt och ett hån mot invandrade kulturer.
- Då är det alltså ett rasistiskt inslag i Facebook att visa en svensk flagga på statusraden den 6 juni då?
- Kan nog vara. Militanta religiösa grupper kan tolka detta som en provokation och börja demonstrera.

- Det har varit rätt våldsamma pressreaktioner runt Israel denna veckan, men israeler i allmänhet bryr sig föga om vad det lilla landet Sverige tycker och tänker. Dom är omgivna av grannländer som alla vill kasta dom i havet.
- Jag tittade lite på kartan förut och blev lite undrande. Varför har Israel en så stor landyta och det tänkta Palestina två små plättar?

- Om Du tittar på kartorna här intill så får Du en förklaring. På den vänstra kartan är det gröna området Palestina och det lila Israel. Detta är den uppdelning som gjordes av FN. På den högra kartan har judarna redan efter två år trängt undan palestinierna rejält. Deras tacksamhet mot FN kände tydligen gränser rätt kvickt!
- Minns jag rätt hade dom väl snott till sig Sinai-öknen från Egypten också ett tag.
- Jag hörde att t o m Albert Einstein redan 1929 varnade för konsekvenserna av fördrivning av den arabiska befolkningen från dåvarande Palestina.


- Han var ju en klok man den där Albert så han hade säkert rätt även i detta. Vi får väl se vad framtida historia kommer att skriva.
- Jo Du minns rätt men det området lämnade dom tillbaka. Men som Du ser har dom knaprat och knaprat på det av FN utsedda Palestinska området så att lilla friluftsfängelset Gaza är ett område för sig som Israel dagligen bombar sönder och samman i tron att de där boende 1,5 miljoner palestinierna skall sluta att hata judar.
- Hur länge skall Gaza förbli ett fängelse?
- 10 år; 60 år ; 100 år eller troligast tills det är införlivat med Israel och etniskt rensat. Kan ju inte ha en massa palestinier som skickar raketer in i Israel. Sedan skall man rensa Västbanken från fientliga palestinier. Sedan får man fixa en rejäl buffertzon i Libanon så att dom djävla araberna inte kan skicka raketer från Libanon in i Israel.





- Då får vi hoppas att dom andra arabiska grannländerna inte börjar stötta sina arabiska bröder i Israel. Det skulle väl vara lite väl förödande för staten Israels överlevande.
- Du fattar jag varför Israel förbjuder återinvandring av landsförvisade palestinier! Det finns inga områden att återvända till. Dessa palestinier får nog leva sitt liv i några tusen år i exil innan FN delar upp Israel i en Judiskt och en Palestinsk stat. Det lär finnas över 400.000 landsförvisade palestinier bara i Libanons flyktingläger.

- Nu vill jag utfärda en varning för filmerna i The Twilight Saga för de är vanebildande! En romantisk fantasi serie. Lite vuxnare än t ex Harry Potter.
- Och minst lika spännande.

- BP:s misslyckande i Mexikanska Golfen drabbar i alla fall det konsumtionssamhälle som förbrukar mest energi så det finns nån typ av logik i eländet.
- Kanske det. Men det är en superkatastrof för djurliv och marint liv.
- Det är det och följer skiten med golfströmmen blir det en ännu värre naturkatastrof.

- Att sluta röka skall vara den bästa metoden att undvika lungsjukdomen KOL.
- Det hoppas jag verkligen. Vi har ju håll upp ett antal år nu.
- Precis och KOL är på väg att bli den tredje vanligaste dödsorsaken. Känns ju så där kul.
- Då är det alltså KOL:t att röka då!

- Härom sist konstaterade vi att uttrycket Närodlat kan betyda precis vad som helst från granngården till långtbortistan. Det är ett begrepp utan värde och nu har tydligen begreppet "fast pris" hamnat i samma fålla. Numera betyder orden absolut ingenting. Räntefritt är för övrigt inte alls utan ränta längre heller! Det begreppet är till intet förpliktigande.
- Reklam och marknadsföring är en gråzon numera och de etiska reglerna är till för att kringgås. Hörde att begreppet originaldel också blivit omdefinierat! Det betyder inte längre en originaldel från biltillverkaren.

- Det är lite häftigt! Det gick bra att åka gratis på vissa linjer i Göteborg under Göteborgsvarvet. Gästande löpare och anhöriga behövde inte sätta sig in i ett märkligt biljettsystem och så var det fin reklam för staden Göteborg.
- Det var väl dit Västtrafik skickade räkningen.
- Och i Norge vill man återinföra förbud mot tiggeri.
- Importerade proffstiggare är ett otyg!

- Nu kan heltid plötsligt bli ett problem. Det minskar lönsamheten för de företag som bygger sin verksamhet på deltidsarbetare.
- Mona & Co har ju lovat lagstifta om rätten till heltidsarbete. Det ska bli intressant att se hur det då går för t ex bussbranschen!
- Men vad är då hennes definition på heltidsarbete? En oerhört viktig fråga faktiskt. Det förekommer så många ord och begrepp som inte betyder ett dugg när man synar dom lite närmare.

- Det verkar som det inte blir några problem att boka ett hotellrum i Stockholm i samband med kronprinsessans Viktorias bröllop med herr Daniel.
- Tydligen har inte kungliga bröllop strax före midsommar den dragningskraft man hade hoppats på. Vissa börjar till och med använda ord som fiasko.
- SVT & TV4 kommer att hålla intresserade uppdaterade så det finns väl ingen anledning att resa till Stockholm.
- När föräldrarna gifte sig satt vi i en husvagn i Dalarna. TV försåg oss med all upptänklig prakt som vi aldrig kunnat se på plats.

- Nej nu drar vi iväg och bokar plats framför SVT 1 och ser på "Så ska det låta". Det är ett program vi verkligen gillar!
- Jag det gör vi verkligen.

Inga kommentarer: