10 juni 2010

Torsdagen den 10 Juni 2010






- Sicket trist väder! Regn, regn och mer regn!
- Bäste broder! Detta är en typisk svensk sommar - varken mer eller mindre.
- Apropå väder så har man visst firat Världsmiljödagen i Kungliga Huvudkommunen. Jag läste nått om global uppvärmning, men den kom väl av sig i vinter för då var det väl snarare global nedkylning.
- Och i Bonn samlas världens ledare för att fortsätta klimatförhandlingarna.
- Och hur fasen kom dom dit då?
- Skulle väl gissa att dom flög klimatvänligt???!!!
- Hur mycket klimatsmart snack har Du hört i förfäktningarna inför årets val?
- Va? Inte ett pip!
- Det är ju smart av de svenska partierna. Inget av dom pratar klimat och kärnkraft!
- Dom som skulle fira i Stockholm uppmanades i alla fall att cykla!

- Som en fortsättning på väder och klimat har EU beslutat att godkänna genmodifierad mat och vår jordbruksminister har godkänt att man får odla patentregistrerade genmanipulerade grödor i detta land.
- Varför är Du så förvånad? EU styrs av starka ekonomiska intressen. Dom skiter fullständigt i vad Du och jag tycker, ända tills vi och våra polare vägrar köpa den där genmanipulerade grödan. Det är först när Europas befolkning tydligt och klart via plånboken säger nej tack som det blir en ändring.
- Hur stor är den chansen då?
- Cirka 0% och det är precis det dessa krafter vet!
- Men om det kommer in protestlistor med några miljoner röster vad händer då?
- Troligen ingenting! Så länge större delen av konsumenterna överlever på att äta genmanipulerad föda kommer inget att hända, men om kunderna avlider en efter en blir det lite besvärligare för då är risken stor att livsmedelsbranschen står utan kunder rätt som det är och dom kanske dessutom står utan billig arbetskraft.
- Tänk Dig själv! Vete som Registrerat Varumärke! Snacka om monopolsituation på livsmedel.

- Sedan finns det andra hot mot vår miljö också. Vi lär ha mest kärnkraftel per capita och det sägs att den siffran skall öka kraftigt.
- Och avfallet från kärnkraften är det mest ofarliga som framställts på denna vår jord? Skulle inte tro det nej! Och man kan inte göra vapen av detta ofarliga avfall heller! Det är inte klokt vad den industrin försöker manipulera oss.
- Dom har väl lyckats för den 17/6 = torsdag nästa vecka så röstar Sveriges Riksdag för en ökning av kärnkraftanvändningen i vårt land. Även Centerpartiet, som tydligen nu bytt åsikt.






Inga kommentarer: