11 juli 2010

Söndagen den 11 juni 2010


- Nu tycker jag nog att Aftonbladet slår rekord i girighet och ser hellre upplaga än moral och etik som ledstjärna.
- Ha ha ha! Du tänker på Sven-Otto Littorin! Jag tvivlar på att detta har allmänt intresse och det ska fan vara politiker i detta land om man skall bli nedsmetad av dynga bara för att vill saluföra politiska idéer!
- Men det är väl rätt genomgående i dagens politik och i dagens samhälle att pengar styr och allt annat är underordnat! Det syns tydligt på arbetsmarknaden och till och med "våra" pensionsförvaltare har blivit så giriga att dom skall ha bonus utan att ha åstadkommit en skit!
- Mycket vill ha mer. Djuphavsborrning av olja är väl ett annat exempel på att pengar är viktigare än liv och livsmiljö.
- Det tragiska är väl att pengar inte räddar fåglar och fiskar och annan havsfauna. Dom, liksom lokalbefolkningen, får ta smällen.

- Nog om det där! Det står att hemfixare ger trygghet.
- Då är vi jättetrygga efter den här veckan. Vi har verkligen fixat hemma.
- Nu tror jag att det inte riktigt handlade om det! Jag tror det handlar om en slags grundtrygghet för äldre som inte klarar av allt själva och där barnen inte självklart kommer och hjälper till.
- Alltså, jag tror att det gör en väldig skillnad om man får hjälp med enkla vardagsting som man inte alltid kan fixa på egen hand. Dessutom finns här en social dimension som inte ska bortses ifrån. Kanske ett sätt att bryta en isolering.
- Men att fixa glödlampan, byta gardiner, laga fästen för gardiner och rullgardiner, byta säkring, fixa med telefoner, TV och digitalboxar samt antenner, eller så är det problem med rollatorer och rullstolar. Egentligen kan listan med vardagsproblem göras hur lång som helst.
- Så det är både en social och praktisk verksamhet detta med hemfixare. En slags gammaldags fastighetsvärd med tid över... fast den typen av service har väl knappast varesig fastighetsägare eller kommuner råd med.
- Nej det verkar vara rå marknadsekonomi som råder på detta området också.
- Jo jo det ska fan bli gammal och lite skröplig i dagens samhälle.

- Det finns ju en slags ologisk logik här. Dagens fotboll handlar ju inte om sport som alla vet utan om pengar och stor teater.
- Det där med pengar fattar jag men teater?
- Herre min je. Du ser väl skådespelet när man vill skaffa sig en fördel hos domaren. Det finns ju hur många teaterknep som helst och filmningar (och vad man nu har döpt allt detta fuskandet till).

- Jaha. Nu skall man förvisso gå till ICA för att handla sin mat men ICA vill nu även förvalta guldägget, dvs Din pension.
- Ytterligare ett exempel på en slags girighet. ICA tröttnade på de då etablerade bankernas sätt att ta hand om företagets dagskassor och startade egen bankrörelse. Nu höjer man nivån och blir alltså också pensionsförvaltare. Nu skall man med andra ord vara bäst på både mat och att förvalta våra pengar.
- Många spår ju att det statliga pensionssystemet kommer att braka ihop eftersom det är i grunden felkonstruerat och att alltför många finansministrar snattar ur kakburken.
- Inget hopp om återbetalning?
- Nej... snarare fler konstruerade statliga uttag.

Inga kommentarer: