07 juni 2010

Måndagen den 7 juni 2010


- Skåningarna håller ju på att framhålla sin flagga i alla sammanhang så det är väl hög tid att även Västra Götaland gör på samma sätt.
- Det är lite intressant det där. Nationaldagen skall ju fylla funktionen att svetsa samman en nation till ett folk, men jag tvivlar på att det kommer att fungera i Sverige. Här odlar vi hellre skillnaderna och skapar sub-grupper. Vi vågar inte hävda nån typ av svenskhet eller svensk kultur utan här gäller mottot multietniskt och det står i motsats till ett land - ett folk.
En intressant observation. I Norge verkar ju 17 maj fungera utmärkt som ett medel att visa upp en enad nation och det har väl fällts ett och annat bittert ord från svensk sida över att Norge som land är så nationalistiskt.
- Fransmännen börjar ju också reagera på det icke-franska vad nu detta är?
- Frågan är hur länge det dröjer innan en svensk nationaldag verkligen blir en riktig nationaldag som enar innevånarna som ett folk.
- Kanske aldrig, det beror väl på om man ställer krav på medborgarna eller ej!

- Ett tidens tecken kan man nog påstå. En företrädare för Wikileaks besöker Sverige som är ett av de få länder som har kvar en yttrandefrihetslagstiftning värd namnet.
- Det låter förfärligt egentligen.
- Det var faktiskt via Wikileaks vi fick veta hur man i praktiken för krig. Ingen propagandabild av krig utan den råa verkligheten. Krigs uttalade målsättning är att ta livet av sin nästa. Ju fler lik desto bättre.
- Jo jo det är därför som Israel konfiskerar allt bildmaterial (bevis). Det skulle inte vara bra om man sprider ut bilder på krigets grymma verklighet. Nån skulle kunna reagera.
- En internetsida som Wikileaks finansieras av organisationer som försvarar de mänskliga rättigheterna samt av bidrag från oberoende mediebolag och privatpersoner. Och som av en händelse hittar man två av de gamla The Piratebay-företrädarna i en organisation som hjälper till att sprida Wikileaks i Sverige.
- Dom som stöttar siter som Wikileaks vill stötta informationsfriheten som nog kan påstås strida mot ett flertals så kallade demokratiska staters önskemål om censur och hemlighetsmakeri.
- Bara behovet av en sådan här skvallersida väcker frågor!

- En annan intressant fråga som seglat upp som ett resultat av Gaza-frågan är om muslimer får hjälpa andra muslimer i förtryck? De flesta tycks misstro syftet och man ser hemliga agendor överallt. Att några av sitt goda hjärta vill stötta sina religionsvänner i Gaza finns inte!
- Ingen verkar ifrågasätta att judar stöttar judar i alla fall, men det verkar vara skillnad på folk och folk och efter de 11 september är väl alla muslimer blivande terrorister. Det är liksom bara en självklarhet. Dom har ju hotat grundbulten i västvärlden.
- Och västvärlden har ju eldat upp en massa judar och därmed är väl saken klar!

- Så har vi åter kunna notera att delade tjänster håller på att bli det normala. Dom har till och med sagt det i TV nu.... Inte illa alls.
- Men jag undrar om det inte blir mer och mer att bemanningsföretagen tar hand om huvuddelen av svensk arbetsmarknad.
- Det lutar väl åt det hållet tills pendeln slår tillbaka. Specialisterna blir nog anställda av företaget men surpluspersonalen kommer från bemanningsföretag.
- Frågan är hur länge det dröjer innan bussbranschen bemannas via bemanningsföretag....
- Den som lever länge nog får svaret!



1 kommentar:

Anonym sa...

Bemanningsföretagets anställda är i allmänhet bättre betalda, så varför inte ...

Sen kanske bemanningsföretagsanställda blir bättre motiverade att ta betalt av kunderna, något som vi tydligen är dåliga på idag. Enligt en anmälare till Västtrafik, vinkar förarna bara in folk som inte kan betala (inget bankkort, ingen mobil, etc) och tycker detta är orättvist. Västtrafik svarar med att det är förarens bedömning som gäller. Vi har återigen fått ett ansvar som vi kanske inte vill ha, men blir tvunga att få, då vi har det här betalningssystemet.

Kan inte du snoka lite i, vad som gäller, när det gäller det här!?

Karolina - fyrstad