20 februari 2012

Måndagen den 20 februari 2012

Bo: Då ska vi se då! Nu har jag lånat lite idéer om provokativt bloggande från den stora bloggossphären och då borde det väl blåsa full storm sedan….
Jag tycker att man ska jobba så länge som möjligt! När dom lägger på locket på kistan är det klart… inte för än då. Istället för att sitta och vänta på att dö – ge er ut och jobba! Det är ju pengar som får jorden att snurra.
Roy: Att lägga sparpengarna på en resa till Grand Canaria är jättetöntigt. Fast det heter inte ens töntigt längre utan svennigt. Men det är jätteinne att bli lycklig av att jobba tills man dör. När man jobbar tjänar man alltid
mycket pengar. PENGAR GÖR OSS LYCKLIGARE! Fast nu duger det ju inte med någon svennelön på 20 000 efter skatt. Då blir man ju olycklig och grinig.
Bo: Hur skall vi då förhålla oss till banker som snor alla våra pengar? Eller våra få elproducenter som tar en försvarlig del av vår lön så vi inte ens har råd med en massa handväskor, eller fylla garderoben med skor? Den svenniga resan till Grand Canaria får vi avboka.
Roy: Apropå banker ja… Det var våra skattepengar som räddade dem under bankkrisen och som tack för hjälpen klår dom sedan oss på ännu fler pengar.
Bo: Otack är bankernas tack för hjälpen! Bankernas agerande visar deras brist på etik och moral. Deras enda Gud är MAMMON, som sig bör!

Roy: Jag kommer ihåg att man i princip rev upp alla spår mellan Linnéplatsen och Särö en gång i tiden istället för att göra en spårvagnslinje dit. Nu funderar man på att anlägga spårväg till Kungälv längs motorvägen norrut. Det är märkligt hur samhällsplaneringen fungerar.
Bo: Vi kanske skall söka som traineer för att bli framtidens samhällsutvecklare. Trafikverket söker nytt nytänkande folk och då borde vi båda tokar passa som hand i handske.
Roy: Man skall vara lyhörd, resultatorienterad och våga tänka vidare. Passar ju verkligen in på oss - tycker i alla fall vi.
Bo: Trafikverket söker dessutom via Facebook. Nå apropå spårvagnar och bussar hörde jag att Västtrafiks mobilapp kallas sen-appen och det är ju onekligen vitsigt värre.
Roy: Du tycker det ja! Och på tåget skall man inte längre kunna köpa biljett. Fast nog borde det gå att sälja biljett på samma sätt som på bussarna här runt. Man kommer då bort från kontanthanteringen i alla fall.
Bo: Det känns som om man är en tillräckligt hotfull tjuvåkare på tåget så åker man gratis eftersom personalen inte kan hantera hot.
Roy: Det känns som om samhället kapitulerat inför personer som hotar. Det blir billigare så än att sätta in motmedel.

DSC01167

Bo: Ser järnvägarna ut på detta sättet torde det knappast bli ett problem över huvud taget.

Inga kommentarer: