14 mars 2011

Måndagen den 14 mars 2010

Roy: Hur gick detta till? Måndag nu igen!
Bo: Ha Ha Ha veckorna går fort!

Bo: Vi snackade om Facebooks efterträdare här om dagen, men Spotify har också konkurrenter som vill vara med och leka.
Roy: Youtube har man ju hört talas om.
Bo: Sedan har Du Wimp, Deezer, Last.fm, Grooveshark, Jango och lite otippat Tre.

Roy: Men vad håller Veolia på med?
Bo: Vad tänker Du på nu?
Roy: Västtrafiks tålamod med Veolia är på upphällningen skriker pressen och buss efter buss får körförbud av polisen.
Bo: Jag läste att Veolias högsta ledning verkar inte fattat inte vilka kvalitetskrav som Västtrafik och resenärerna ställer.
Roy: En konflikt mellan kostnader och intäkter som vanligt alltså. “Vi måste tänka på de franska aktieägarna” som man sa på anställningssamtalet.
Bo: Västtrafik funderar på att säga upp avtalet med Veolia, men man har tydligen ett års inbromsningssträcka och under den tiden kan ju dåligt bli ännu sämre.
Roy: Jag tycker mig känna igen situationen när Veoliachaufförer säger att man blir utskällda när de skriver eller muntligen framför felrapporter.
Bo: Då vill jag nog föreslå att dessa förare skickar in sina felrapporter till Västtrafiks feldatabas så får dom trycka på ännu hårdare på Veolia.
Roy: De flesta förare har väl som vanligt tröttnat på att anmäla fel eftersom inget händer och att bli idiotförklarad varje gång man rapporterar fel blir i längden rätt enerverande.
Bo: Att fönstren i bussen inte sitter fast i karossen känns verkligen som “överkurs”.

Roy: Jag såg en blänkare om att så många som var fjärde yrkesförare chansar och köra efter en “blöt kväll”.
Bo: Så vi har gjort fel ett helt liv som varit nykterister på grund av vårt yrkesval?
Roy: Tydligen.

Roy: Nu skall visst hårddiskarna bli dyrare och då tänker jag inte på det otäcka som hänt i Japan. Nej - jag tänker på Copyswede som tar ut privatkopieringsavgift på cd- och dvd-skivor. Denna avgift drabbar även hårddiskar.
Bo: Men om jag köper min Hårddisk eller mina DVD-skivor i till exempel Tyskland via Internat så har ju inte det med Copyswede att göra – eller?
Roy: Ingen aning!

Bo: Jag läser att Sverige har en urstarkt ekonomi och ändå får jag inte ihop budskapen?!
Roy: Du får inte ihop vad?
Bo: En superstrong ekonomi och att socialministern vill höja gränserna för frikort på läkemedel från 1.800:—till 2.200:—och att detta dessutom främst drabbar pensionärerna som dessutom får sina pensioner sänkta.
Roy: En dubbel käftsmäll alltså!
Bo: Mycket träffande. Jag hörde att AP-fonder vill vara väldigt aktiva aktörer på börsen och det intressanta med detta är att det är pensionsspararnas pengar man hanterar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom vissa går mot röd gubbe utan att bötas för det, så är det rimligt att ALLA som inte är förlamade tvingas betala 120kr per år.