25 mars 2011

Fredagen den 25 Mars 2011

Bo: Nu är vi där igen! Vi har inte råd med våra äldre medborgare. Hemtjänsten i Stockholm har inte råd med sina seniormedborgare längre.
Roy: Då är det knappast dit vi ska flytta.
Bo: “Vi hade ambitionen att ge pensionärerna den kvalitativa omsorg de är berättigade till, men pengarna räckte inte till.”
Roy: (M) i Stockholm medger att deras äldre medborgare har fått allt mindre tid.
Bo: Ersättningen per pensionär är för låg. Men jag kan ta gift på att (M)-politikerna har sörjt för att deras egna föräldrar får en värdig ålderdom. Deras gamla föräldrar skall inte drabbas av detta vansinne!

Roy: Nu grabben är det insidan som räknas.
Bo: Jag som trodde att insidan alltid räknades…?
Roy: Insidan på skjortan pucko! Insidan på skjortan. En nygammal nyhet. Jag minns när farsan sysslade med skjortor och utformning – det heter visst design idag.
Bo: Mmm. Svenska duger inte till mycket längre. Allt ska ha utländska låneord idag.
Roy: Ny vad det insidan på skjortan det gällde. Viker Du upp manschetterna ska det vara kontrasttyg. Insidan och utsidan på kragen skall vara olika mönster och tyget under knappraden skall avvika från skjortans tyg/mönster. Man håller till och med på att fiffla med färgen på knapparna nu igen.

Bo: Folk har börjar klaga på bostadspriserna i städerna, men då säger jag att dom ska flytta ut ur städerna och köpa en villa på landet. Ta exempelvis en villa i Ambjörnarp på 4 rok för 290.000:—eller 114 kvm i Sjötofta för 400.000:—.
Roy: Det får man väl inte ens en etta i Göteborg för. Såg för övrigt 150 kvm i Månstad för 395.000:—eller 160 kvm i Uddebo för 325.000:-- 
Bo: Det finns möjligen en invändning och den är att det inte finns några spårvagnar och bussar som går var 7 minut på dessa orter!

Roy: Jo jo det är väl sant. [S]-politikerna i styrelsen för Göteborgs Spårvägar lyssnar givetvis inte till folkets röst, dom är ju så vana att själv alltid veta vad som är bäst för de folk man tycker sig representera. Dom vill inhandla ytterligare 125 taskiga italienska spårvagnar.
Bo: Det hade ju varit bra för sysselsättningen i Sverige om vi byggt dessa spårvagnar i vårt eget land.
Roy: 125 vagnar hade onekligen tagit en stund att sätta ihop och det hade verkligen skapat vettiga jobb i varvsstaden Göteborg. En stad som byggt betydligt mer komplicerade prylar än en sketen spårvagn.
Bo: Det är lite löjligt egentligen för de lite äldre spårvagnsresenärerna tycker att de lite äldre vagnarna är betydligt bättre…
Roy: Inte förvånad…. Jag läser en liten insändare om kollektivtrafiken där man på goda grunder anser att man helt förlorat kundperspektivet.
Bo: Ser man på Veolias agerande så kan man väl verkligen säga att dom förlorat kundperspektivet.
Roy: Och tolkar jag Västtrafiks avtalsskrivning så är det knappast kundperspektivet som varit styrande. Kan man skita i resenärerna och ändå ha ett års uppsägningstid så är det nått som är seriöst fel.
Bo: Onekligen – några månader max, men det tar tid att i dessa tider av upphandlade tjänster byta leverantör. Det står liksom inte en massa justa bussar och väntar på att ta över. Jag misstänker att man kan missköta sig rätt rejält utan större risk!
Roy: Det låter högst troligt!     

Inga kommentarer: