20 juli 2009

Måndagen den 20 juli 2009 (Fm)

- Nej det där tror jag inte på!
- Nu hänger jag inte med riktigt Roy.
- Jag tror inte ett dyft på att Spårvägen satt ut bussar med körförbud av misstag. Jag tror att det beror på att antalet reservbussar är reducerat till ett minimum av ett minimum som en följd av upphandlingssystemet. Det gäller att vara mycket kostnadseffektiv.
- Jo, vi har ju sett andra exempel på negativa förändringar som en följd av upphandlingarna och det är att systemet med reservförare har försvunnit. Om det blir malörer idag så är det lång startsträcka innan det händer nått. Blir en buss på linje 100 i Borås oväntat fullsatt finns inga reserver som snabbt går in och täcker upp. Det finns varesig reservbuss eller resevförare. Sådant kostar extra pengar.

- Apropå kostnadseffektiv så hörde jag att nu har studenterna det så uselt, att man lagar mat med hjälp av en kaffebryggare. Billig tänkbaraste mat med ofta rätt lågt näringsinnehåll.
- Apropå mat så tycker jag att så kallad ekologisk mat delvis är ett dåligt skämt och grunden till detta är givetvis inte att man fuskat med odlingssättet utan att man sedan transporterar ihjäl maten på det svenska vägnätet. Det botar föga att odla ekologiskt i Kiruna för att sedan transportera resultatet till Malmö med lastbilar. Närodlat ekologiskt är det optimala, men det går ju inte längre eftersom vi redan slagit ihjäl landsbygden. För övrigt är alla lokala slaktare och bagare bara nått man minns i nån gammal svartvit svensk pilsnerfilm. Kött och bröd lider båda av åksjuka tillsammans med grönsaker och mjölk och en hel del andra livsmedel.
- Åja, snittblommor då? Dom flyger man ju jorden runt.... knäppt!

- Hur går det med synen Roy?
- Läkarna påstår att det ska vara fixat i slutet på denna veckan, men just nu hyser jag tvivel, men dom har ju varit med förr så det är väl ingen idé att tjata emot - inte än i vart fall. Och det är en sak som är lite underlig.
- Vad då?
- Jag skall hålla på med ögondroppar denna månaden ut och dropparna är inte genomskinliga så dom stör synen ett bra tag efter man tagit dom. Men tiden ger väl svar!

- Du kanske hamnar i a-kassans klor....?!
- Just nu verkar det som det vore skäl att sätta skottpengar på a-kassefolk och kronofogdar! Men när det gäller a-kassan är det tydligen direktiv uppifrån och som en god soldat lyder man order utan att ifrågasätta. Det skyller man på i alla krig. Nazisterna satte det i system.
- Du tycker inte att jämförelsen haltar?
- Nej, egentligen inte. Man ifrågasätter inte rimligheten i ett direktiv och man är då den grupp som har bäst fackkunskaper och som snabbast kan se konsekvenserna av direktivet. Men man biter inte den hand som föder en.

Inga kommentarer: