30 maj 2011

Måndagen den 30 maj 2011

Bo: Jaha! Då var Mors Dag passerad med gott resultat!
Roy: Mmmm, det är ju lite svårt att uppvakta de mödrar som gått vidare till nästa värld.
Bo: Tro dä. Jag tänker på min och då vet hon det.

Roy: Undrens tid är icke förbi. Västtrafik ber om ursäkt för chauffören som vägrade att ta med 10 personer som inte hunnit skaffa giltigt färdbevis.
Bo: Stopp stopp stopp... hade dom inte giltigt färdbevis. Vad hade de då på bussen att göra?
Roy: Dom var SFI-elever, dvs invandrare. Dom skall tydligen särbehandlas.

Bo: Men skoleleverna på Tjörn är nog glada. Deras skolkort har blivit mer användbara. Dom åker fritt mellan 04:00 och 19:00.
Roy: Men biobesök och fritidsaktiviteter som pågår senare än 19:00 kan inte utnyttjas så reformen har nog ett begränsat värde.

Bo: Så noterar vi en gammal klassiker. Dålig samordning mellan buss och tåg.
Roy: Det är för jävligt att bussen kör i samma miljö som bilister, cyklister och fotgängare för då är det ju sätt stor chans att den inte kan hålla tiden.
Bo: Man kan ju inte begära att tåget skall invänta bussen eftersom tidsramarna på spåret är rejält smala. Det är fler tåg som vill fram.
Roy: Lösningen torde vara bättre tidsmarginaler för bussen så att den är framme i god tid före tågets avgång även om bussen är försenad enligt tidtabell.
Bo: Så tänker jag också. Fast nu skall det visst bli dyrare att åka tåg. Banavgiften skall höjas. Det är väl bara att hoppas att de ökande intäkterna går till spårunderhåll och bättre framkomlighet vintertid.
Roy: Precis!

Roy: Borttagandet av kontanter på bussarna har haft positiva effekter. Hotet mot förarna har halverats.
Bo: Jag hade givetvis hoppats att det skulle försvinna helt, men jag vet att jag har för höga förväntningar.
Roy: Men kontantstoppet innebär också en massa andra positiva effekter. Hela redovisningsförfarandet försvann och att råna en busschaufför blir rätt meningslöst när man på förhand vet att man går på en nit.
Bo: Tyvärr verkar skadegörelsen av bussarna fortsätta. Det finns ju knappast någon koppling mellan kontantstoppet och skadegörelse.
Roy: Tyvärr känner inte den resande allmänheten att kollektivtrafiken är något de bör vårda och det finns inte i deras föreställningsvärld att den kan komma att tas bort på grund av vandaliseringen.
Bo: Man kan undra vad som skulle hända om man drog in turer där vandaliseringen är som värst och tydligt angav att orsaken till indragningen är just skadegörelsen.

Roy: Hörde Du att Ingvar Oldsberg nu skall bli TV4-profil tillsammans med Björn Hellberg.
Bo: Vi får väl se om TV4 är mer lyhörda än SVT när det kommer till skott. Kommersiella kanaler säljer reklam och tittar bara på tittarsiffror. Det gäller att herrar Oldsberg och Hellberg gör så pass brett program att man får höga tittarsiffror annars är det adjö.

Roy: Någon har tagit bladet från munnen och talat klarspråk.
Bo: Vi???
Roy: Nja.. jag tänker mera på den som i tryck slog fast att Rikedom är makt. "The Winner Take It All" har verkligen sett till att samhällstoppen bokstavligt talat skott sig på befolkningens bekostnad.
Bo: Pratar vi om pensionsfonder nu?
Roy: Det också. Men den lilla klick förmögna blir hela tiden mer förmögna på övrigas bekostnad.
Bo: Alliansens kompassriktning! Pensionärer som inte längre bidrar till statens intäkter är tärande och skall därför hållas korta. Det finns liksom ingen likhet inför lagen. Jag har ju sagt till Dig tidigare att det heter Svea Rikas lag.
Roy: Någon gnällde på att man spottar på de som jobbar och bidrar till stadskassan. Det är naturligtvis inte rätt att bespotta dem lika lite som man skall racka ner på de som gått i pension.

Bo: Blir Du förvånad om jag säger att det är väldiga kvalitetsskillnader mellan olika mobila bredband i Sverige.
Roy: Nej inte speciellt. Hörde att Telia var bäst i alla fall.

Inga kommentarer: