21 maj 2011

Lördagen den 21 maj 2011

Bo: Vad är mest lönsamt? Barn eller pensionärer? I Alliansregeringens värld är privata vårdgivare lösningen på det mesta och de som bara tar betalt utan att leverera är olycksfall i arbetet.
Roy: Jag tror nog att privata skolor är minst lika lukrativt. Så både barn och äldre är lukrativa i denna nya värld av privata vinstdrivande lösningar. Tyvärr verkar inte utsorteringen fungera så att de ruttna äpplena faller bort illa kvickt.
Bo: He He He.. Snacka om mogen frukt! Hittade följande kul grej när jag snurrade runt på Svenska Internet. "Vi hyr ut pensionärer för extra jobb. Har Du behov av en pensionär eller vill Du rekrytera en pensionär så fixar vi det mesta till en mycket rimlig kostnad."
Roy: Hi Hi Hi -- även pensionärerna blir kommersiella, i vart fall de som ännu har hälsan i gott behåll.

Bo: Nu skall vi börja spana efter tecken på stigande ålder också. Det hör till påstår vissa. Ett sådant tecken skulle vara att man börjar vakna 07:30 vareviga morgon oavsett vad man gjort kvällen före. Fast vad värre är så börjar man gå till sängs 22:30 oavsett vad som händer resten av kvällen.
Roy: Ja Du - det är inte lätt att åldras. Man börjar plötsligt snacka med en massa gamlingar man aldrig träffat tidigare.
Bo: Roy - gamle man. Du har alltid tjôtat med folk Du inte känner. Det har liksom legat i jobbet.
Roy: Jaha. Där sprack det ålderstecknet. Men jag har ICA-kort! Duger det?
Bo: Nepp... det gör det verkligen inte! Och den där självscanningen är bara ett dåligt skämt... Vi äldre blir kontrollerade varje gång. Jag misstänker åldersdiskriminering.
Roy: Jag har börjat använda en "dramaten" [dra maten Ditt Pucko].
Bo: Aha, nu börjar det likna något.
Roy: Vad säger Du om denna då? Har Du försökt att beställa flygbiljett på nätet? Okej - det rymmer inte vår ekonomi. Men Du kan ju låtsasbeställa. Då kommer Du att upptäcka att begreppet pensionärsrabatt inte finns på SAS hemsida utan då krävs det att Du som är pensionär och med förmodad gott om tid sätter Dig i telefonkö till SAS för att manuellt beställa en rabatterad pensionärsbiljett.
Bo: Misstanken kommer krypande.... SAS vill inte ha några pensionärer som flygpassagerare.
Roy: Det vill inte Västtrafik heller. Dom har inte ens begreppet pensionärsrabatt. Det är bara några få kommuner som t ex Göteborg som gynnar sina pensionärer med fria resor med buss och spårvagn. Nu gäller detta enbart pensionärer boende i Göteborg och enbart för resor i Göteborg. En slags kommunarrest alltså.
Bo: Det är ju bara Seniorkortet och Skolkortet som är personliga om jag förstått det hela rätt. Övriga kort kan fritt disponeras av den som håller det i handen.
Roy: Hummm. Då blir det ju svårt att avgöra vem som rest med kortet vid ett specifikt tillfälle.
Bo: Ock?
Roy: En allvarlig lucka i kontrollsamhället fattar Du väl. Apropå detta så skall ju de nya Stadstullarna till Göteborg finansiera nya trafikleder i staden, bussgator och bussar.
Bo: Hallå eller? Nya bussar? Västtrafik upphandlar väl för fasen bussentreprenörer som förväntas tillhandahålla nya fina tjusiga skitbilliga bussar.
Roy: Ja ja ja... Du har rätt och järnvägsspåren står väl fd Banverket för. Men hela det så kallade Västtrafikpaketet bygger ju på att dessa Stadstullar fungerar. Det är ju regionens huvudstad som skall gynnas och omlandet som får betala. Skulle Stadsullarna inte genomföras så kommer hela projekt Västlänken att rasa ihop och bli en liten grushög.
Bo: Dom skulle satsa några kronor på Borås också påstås det, men det är väl mest valfläsk. Fast det vore kul att veta hur mycket ambulansen till Sahlgrenska ska betala i Stadstull. Det har jag inte sett några uppgifter på ännu.
Roy: Nä nä dom patienterna skall inte trängas med göteborgarna... Dom skickas till NÄL eller SÄS istället. Vi skall inte tränga in en massa folk från bystan på Göteborgarnas sjukhus. Det går inte för sig. Du ska veta att det är skillnad på folk och folk.
Bo: Det är klart jag vet. En riksdagsman som blir "arbetslös" får en personlig karriärcoach och en rejält tilltagen ersättning. Där är det inte frågan om några tilldelade jobb från AF eller FAS 3 minsann. Här gäller att man tar hand om varandra.
Roy: Ha ha ha... Kliar Du mig på ryggen så kliar jag Dig. Jag såg att pojkar får inga barn - dom skall bara betala så visst är det skillnad på folk och folk.

Bo: Polisen beslagtog alkoholhaltiga drycker från potentiella fyllerister som en allmänpreventiv åtgärd och då uppstod inga fyllebråk, ingen misshandel och det var lugnt och fridfullt på stan.
Roy: Slutsatsen är ju enkel. Gör innehav av alkoholhaltiga drycker olagligt. Kriminalisera alla former av alkoholförsäljning så är problemet ur världen. Det har ju polisens allmänpreventiva åtgärd mot potentiella fyllerister bevisat. Polisen anser att metoden att beslagta alkohol har flera positiva effekter och den beslagtagna spriten blir dessutom utmärkt biogas.
Bo: Då framstår det som övertydlig att spritdrycker inte har i vårt moderna samhälle att göra. Polisen har ju på detta sätt bevisat detta.

Bo: Samtidigt känns det lite som om vi är tillbaka på vem som är mest lönsam? Barnet eller åldringen.
Roy: Du har nog fasen rätt i det. Fast begreppet lönsamhet har rätt olika vinklingar.
Bo: Hur menar Du?
Roy: Konkurrens är inte allt när vi kommer ner till kommunnivå. På den nivån verkar konkurrens och prispress inte vara lika viktigt som Alliansregeringen försöker ge sken av. Tvärt om. Här gäller det att skydda de redan etablerade.

Inga kommentarer: