28 april 2011

Torsdagen den 28 April 2011

Bo: Det är märkligt att arbetslinjen även tagit sig in på avdelningen för uppskjuten lön. Nu pratar jag om uppskjuten lön för för de sämst lottade och inte för de förmögna. Hos de rika kallas det visst fallskärm och liknande.
Roy:Välkommen till moderatjävlarnas verklighet. Genom skärpta regler och medvetet ökande skillnader mellan att arbeta och att vara pensionär driver man vidare med sin arbetslinje.
Bo: Genom att sänka pensionerna i nivå med eller under existensminimum vill man tvinga pensionärer ut i ett obefintligt arbetsliv. För moderatjävlarna har missat att de företag de gullar med inte är ett dyft intresserade av arbetskraft över 55 år och knappt ens dom.
Roy: Det var väl PS i GP som skrev: "Varför skaffar inte Du Dig ett jobb som alla andra pensionärer?" Det illustrerar Alliansregeringens inställning till de som gjort sitt på arbetsmarknaden. Fast om någon av de egna tar låg "time out" (förtidspension) och försörjer sig med "fallskärmar" och feta pensionsförsäkringar är det givetvis helt i sin ordning.
Bo: Det hela påminner om en myrstack. Dom på toppen försörjs av dom i botten. Det är alltså några få i toppen och myriader i botten - he he he.
Roy: Nu var Du sketarolig! Men liknelsen känns rätt träffande. Sedan kan man ju undra om det finns evig tillväxt i världen. Det verkar vara många partiers mantra - tillväxt, tillväxt, tillväxt, tillväxt... men verkligheten ser annorlunda ut.
Bo: Jag undrar vad som händer med pensionärer som går i personlig konkurs för att pensionen inte räcker till hyra och mat?
Roy: Det var ju också en bra fråga. Jag såg att Svenska Kyrkan har fått ta över samhällets roll och tillhandahålla det grundskydd som förr var något som samhället tillhandahöll.

Bo: Det finns en annan verklighet på samma tema. Ambulansen skall nå även de som inte är rika. Ambulansen skall även nå de som inte bor i städer.
Roy: En variant på arbetslinjen... De som behöver åka ambulans jobbar ju onekligen inte.
Bo: Jag misstänker att ambulansen kör dom till närmsta arbetsförmedling. Sannolikt av samma skäl som att döende skall stå till arbetsmarknadens förfogande.

Roy: Nu kastar vi oss ut för ättestupan...
Bo: Ett - Två - Tre - Hoppa!

Inga kommentarer: