16 april 2011

Lördagen den 16 april 2011

Bo: Jag såg en kul grej i tidningen här om dagen. “Det finns inget vi kan göra! Du har drabbats av läkarbrist!”
Roy: Är det är dåligt skämt om stafettläkarna som befolkar vårdcentralerna utanför städerna.
Bo: Vete katten. Jag trodde att stafettläkare är ett sätt att bakvägen höja lönen. Brist gör att det är lätt att förhandla upp sin ersättning.

Roy: Ungefär 900.000 pensionärer eller cirka 50 % av landets äldre vill avskaffa bromsen i pensionssystemet och skrota hela premiepensionssystemet som gör mer skada än nytta eftersom mindre än 2% bryr sig.
Bo: Jag hörde att 15 miljarder årligen går rakt in i statskassan och knappast kommer oss pensionärer till godo.
Roy: Nu står väl inte pensionärer så högt i kurs hos Alliansregeringen. Dom avviker ju från arbetslinjen. Det Du säger är ju bara ytterligare ett bevis för den inställningen.

Bo: Det är som jag läste för ett tag sedan att Statens roll håller på att avvecklas.
Roy: Jo vi har väl sett att vinstdrivande företag bit för bit tar över statens roll. Snart finns knappt nån idé att rösta för det blir ändå ingen förändring eftersom det är marknaden som styr samhällsnyttan.
Bo: Det är rätt intressant att Du nämner detta för ta t ex Riksväg 27:s utbyggnad. Där får kommunerna “förskottera” pengar för att vägen skall byggas och det är kommunala skattepengar som sticker iväg och som  får konsekvenser för skola, vård och omsorg.
Roy: Det känns ju lite löjligt med ett vägverk eller vad man nu döpt om verket till som inte har pengar att upprätthålla infrastrukturen.
Bo: Man snackar nu även om betalvägar som ett sätt att smyghöja skattetrycket ytterligare.
Roy: Det redan etablerade sättet att belasta bilismen att få köra på skattefinansierade gator och vägar heter stadstullar. Okej, man har döpt det till trängselavgift istället, men i praktiken är det ju en stadstull.
Bo: Men det skall ju gynna kollektivtrafiken, som ju haltar betänkligt här i Västra Götalandsregionen.
Roy: Kanske lika bra att skapa Sverigeregionen istället….

Bo: Nej – va fan – här kan vi inte sitta. Nu drar vi…
Roy: Japp vi drar… Det borde SAAB också göra. Ett bilmärke som gått med förlust i 20 år!
 

 

Inga kommentarer: