04 november 2010

Torsdagen den 4 november 2010


"Skall man få flera att pendla med kollektivtrafiken får man nog justera ner priset en del" hörde jag ett uttalande om här om dagen.
Kan nog ligga nått i det. Fast sedan beror det också på i vilket område vi talar om. Pendlingen in och ut ur Stockholm och Göteborg är ju en sak medan pendlingen till och från Dalstorp är en helt annan potatis!
Frågan är väl om det ens är intressant att lösa pendlingen till och från Dalstorp.
Skulle inte tro det. Lösningen torde väl vara att lyfta ut dessa industrier till nått industriområde i Stockholm eller Göteborg och så är problemet löst!
Det handlar om flertal mot fåtal... eller var det om enfald istället för flerfald. Jag minns inte så noga längre!

Det är lite intressant. Gemensam värdegrund innebär i Indien att allt västerländskt skall förbjudas!
Hoppsan. Vi får ju fan om vi har synpunkter på österländsk klädsel.
Turkiska tjejer har i alla fall kommit på nått smart. Man har liksom plockat bort vitsen med slöjan och gjort mode av den. Snacka om att plocka bort anonymiteten och framställa tjejer i slöja som objekt. Det var ett kul sätt att protestera mot religiösa symboler!

Inte sant! Fast turkarna kör väl stenhårt med gemensam värdegrund... kurder göre sig icke besvär!

Det verkar som om allt numera går ut på att luras numera.

Du tycker också det. Har Du nått speciellt i tankarna denna gången?
Jag tänker på fortsättningen av den omförpackade köttfärsen.
Fortsättningen av vad sa Du?
Du hörde rätt Din kanalje. Först höll vissa ICA-butiker på att packa om köttfärs där bäst före-datum var nära eller hade passerats och det kanske man håller på med ännu, men som en konsekvens av detta har man nu kommit fram till att aktivt syre håller köttet till synes fräscht och till synes aptitligt.
I själva verket ligger det alltså och härsknar i förpackningen?
Ja, så är det. Man försöker lura oss konsumenter. Borta är ju närköpen och den lokala slaktaren och stordriften kräver långa tidsödande transporter och då funkar inte begreppet nyslaktat längre.
Detta aktiva syre gör också att köttet inte ligger och mörar i förpackningen.

Aj då. Men jag var och handlade i går och så stod det inte ett ord om detta vid färdigpackatkylen. Lokal slaktare i butiken är ett minne blott. Blir för dyrt!
Det skulle bara fattas, att man syrebehandlar köttet är inget man vill prata högt om. Läste jag inte nått om användningen att köttklister i samband med skinka?
Låter troligt! Ett annat sätt att lura oss konsumenter. Om vi inte ser upp får vi nått helt annat än skinka när vi tror vi köper skinka. Tänk att den så livsviktiga matbranschen också blivit en skojarbransch. Vem hade trott det!
Tro nu inte att det bara är köttbranschen som består av skojare, å nej då! Viktbluffarna är lika luriga dom. Först gör man förpackningar som lurar ögat.
Låt mig gissa! Sedan manipulerar man med den faktiska vikten på nått sätt!
Ja så fungerar det. Tänk Dig läskedrycksflaskan Du köpt i alla år på 1,5 liter. En dag tittar Du lite extra och upptäcker till Din förvåning att det bara är 1,4 liter i den.
Aha... och här på hyllan har vi tre till synes likadana sillburkar men vikten i dom varierar. Man bluffar även här våra synintryck. Undrar just vad man skall hitta på härnäst för att bluffa oss konsumenter.
Det skulle väl vara olika typer av rättvisemärkningar som inte alltid är så rättvisa eller olika typer av bra för naturen märkningar som nog framför allt är bra för butiken och producentens plånbok.  


Så knepigt! MS eller Multipel skleros är vanligast i norra Sverige.
Jojo, men vi bor väl inte i norra Sverige och ändå drabbas vi.
Det står också i rapporten att MS drabbar dubbelt så många kvinnor som män. Och 2 tusendelar av den svenska befolkningen är drabbad. Det betyder 17485 individer det. Så skall man vara mellan 40 och 60 år.
Förekomsten av MS i Sverige lär vara högst i världen.
Man kan verkligen undra över orsaken. Varför gör kroppen plötsligt uppror? Varför kan hjärnan säga till handen att ta koppen och det sker i ultrarapid eller inte alls. Det är rätt så otrevligt med ett fodral som har en egen vilja.
MS eller Multipel Skleros är en inflammatorisk sjukdom i det centrala nervsystemet, alltså i hjärnan och ryggmärgen. Signaler från hjärnan försenas eller kommer aldrig fram. Sjukdomen skalar av skyddet från kablarna kan man säga. MS är alltså den vanligaste orsaken till funktionshinder hos vuxna i Sverige idag.
MS smittar i vart fall inte och den är inte ärftlig så vitt man vet. MS startar nästan alltid med skov som lätt kan förväxlas med stroke.
Det som är lite märkligt är att det inte finns någon medicin mot MS, men å andra sidan med endast cirka 2 miljoner kunder är naturligtvis läkemedelsindustrin inte så intresserad av att ens försöka utveckla läkemedel. Det är också en vinstdrivande bransch och ingen satsar på döfödda projekt.

Hur var det nu med sociala media och tillgång till Internet?
Tackar som frågar! Vi här ute på bygda är rätt inlåsta till en enda Internet Provider. Fast det har dykt upp ett företag som vill bygga ett fibernät i vår kommun. Ett häftigt argument är att framtidssäkra våra hus i ett område där det inte finns arbetstillfällen.
Det var faktiskt ett intressant inslag i föredraget på Tranemo Bibliotek att det inte finns arbetstillfällen för de uppväxande generationen i kommunen och då är det inte mina ord utan andras.
83,8 miljoner skulle det visst kosta att ge alla i kommunen tillgång till internet via fiberteknik sägs det. Man påstår att 40% av Sveriges befolkningen har tillgång till en rejäl bandbredd via fiber. Av kommunens innevånare kan det inte vara många promille.
Fibertekniken skulle locka folk till landsbygden, fast då är det väl mest pensionärer man menar för det finns ju som sagt inga arbetstillfällen.
Fibertekniken är ju framtidstekniken och om framtidstekniken finns på landsbygden kan ju den utvecklas. Banker flyttar ut igen. Nya affärer öppnar, dagis återinvigs, nya bensinstationer etableras, kollektivtrafiken utvecklas och man får HD-TV via Internet.
Tekniken är framtidssäkrad. I vart fall heter det så. Det skulle bara kosta cirka 10.000:-- för en villa att få fibernät. Baggis! Sedan kostar det ungefär 365 kronor i månaden eller 4380 kronor per år.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Att pendla till jobbet är något man inte prioriterar i Härryda kommun, där tar man bort 5 o 5.30 turen till Landvetter flygplats med kommentarer som: ja, men det går bussar en gång i timmen sedan och under högtrafik en gång i halvtimman. Det hela slutar med att man måste köpa ett GBG+ för att ta 4.30 turen in till korsvägen för där sedan byta till flygbussen som åker förbi en fin o nybyggd motorvägshållplats som byggdes för att flygbussarna skulle stanna, vilket än idag inte har gjort.