21 november 2010

Söndagen den 21 november 2011

Jaha! Då är det ungefär en månad kvar till jul då!
Precis och vad snackar man om? Inte jul som en glädjens högtid. Inte jul som fridens högtid. Absolut inte jul som en kristen högtid, hur skulle det se ut i ett mångkulturellt samhälle. Julen betyder KLIRR I KASSAN och nya försäljningsrekord i år igen.
Folk går och lånar pengar för att kunna köpa dyra och vanligtvis onödiga prylar att slå in som julklapp. Hur sjukt kan ett samhälle bli?
Hur sjukt som helst som det verkar. Det är i alla fall inte Gud, Allah, Muhammed, eller allt vad de religiösa figurerna heter, som råder. Nej det är på pengarnas altare vi lägger vårt hopp om en lycklig jul. En äkta krämarjul.
Julhandeln förväntas slå rekord igen! Nu skall vi dessutom rösta på årets julklapp samtidigt som vi skall fira jul mumsande på semlor om man ska lyda krämarnas påbud!
Samtidigt pågår en helt annan tydlig trend. Folk som inte bor i de större städerna kommer att kunna fira jul i lugn och ro utan köphysteri om dom inte handlar på Internet förstås. Affärerna i Ekefors, Ambjörnarp, Håcksvik, Överlida och Mårdaklev är nedlagda. I Burseryd lever än så länge bara en affär och affären i Älvsered hänger på gärdsgården.
Den i Älvsered var i alla fall till salu och varuhuset i Älvsered har ju krympt rejält och både posten och banken har gett upp hoppet för länge sedan. Glesbygdsmobbing är vad det är!
Glesbygdsmobbing kan man nog kalla det ja! Läste just om damen som flyttat från Skåne till Bohuslän och som hade tänkt fortsätta att busspendla till jobbet.
Låt mig gissa! Glöm det sa Västtrafik... Du bor i glesbygd - ta bilen.
Precis! Samma sak som här! Skolbussar anpassade till skolan kallas för linjetrafik bara för att det ska se bra ut. Verklig glesbygdsmobbing!
Det där med närtrafik är ett verkligt skämt för det kan Du inte heller arbetspendla med. Det fungerar bara två av veckans sju dagar.
Dags att flytta till civilisationen. Fast det kan bli svårt. Hyran för en lägenhet var visst betydligt högre än pensionen. Kallhyran alltså.
Frysa ihjäl svältande är alltså slutmålet för oss fattigpensionärer! Vi har ju ändå gjort vårt och ligger staten till last så vad då?


Från många arbetsplatser rapporteras det om nedtryckande arbetsplatskulturer. Bloggande medarbetare får sparken och bloggande arbetssökande kommer aldrig med in i processen när man söker ny kuvad medarbetare.
Fast i det fallet är Sverige inte värst! Förvisso förvisas man till livslång arbetslöshet, men i Palestina går man längre än så - där vill man bränna bloggare levande. Makten gillar inte frispråkighet! Makten gillar inte att bli ifrågasatt. Religion och politik är samma sak i den typen av diktatur!
Brännas offentligt på bål som en varning för andra. Man får absolut inte kalla islam för "en blind tro som tar över människors hjärnor och deras självständiga tänkande."
Det är dödsstraff på kätteri och fritänkande och att skoja med islam är ett brott mot islam. Yttrandefrihet - släng Dig i väggen!
Fast jag gillar meningen: "För mig är inte kristendom eller judendom bättre än islam för det är bara sagor vars syfte är att kontrollera folks tankar! Att styra massorna helt enkelt!"
Klipsk grabb! Fast han riskerar livet och vi förblir utan jobb. Vem vill ha en whistieblower anställd! Jag har i vart fall inte stött på någon.



Inga kommentarer: