11 november 2010

Torsdagen den 11 november 2011

Det verkar som ny teknik och nya möjligheter ställer till det för gamla inarbetade strukturer.
Nu tycker jag att Du pratar i gåtor.
Jag pratar om teknikhatare... En slags rasism. Jag tänker t ex på PirateBay-målet där musik och filmbranschen strider mot ny teknik på samma sätt samma branscherna gjorde mot rullbandspelarna, kassettsystemen, CD och DVD apparaternas inspelningsmöjligheter. Man har missat att stämma Radio och TV möjligen som möjliggör privat inspelning av musik- och film.
Du menar att alla som på olika sätt gör film- och musik tillgänglig på annat sätt än via media som branschen tillhandahåller begår nån typ av brott?
Man förleds i alla fall att ro det. Jag är förvånad över att man inte angripit bibliotekssystemet ännu, men det är väl en tidsfråga. Internet är en härlig teknik med oändliga möjligheter och oändliga hot. Nu har det tydligen fallit nån Tingsrättsdom om länkning, men när man sedan tittar på bakgrunden får man intryck av att man faktiskt inte riktigt verkar veta vad man pratar om.
Jag tycker att Du fortfarande verkar prata i gåtor!
Man pratar å ena sidan om länkning till strömmande okrypterat media medan fakta tycks vara att man återutsände via ett program som heter SopCast och alltså inte länkade överhuvudtaget.
Verkar lite vimsigt! Hur mycket bandbredd hade hans hemsida?
Inte en aning! Med i domstolens utslag står det att länken inte var skyddad spelar ingen roll och då blir det lite förvirrande eftersom det var en återutsändning. Däremot har den dömde tydligen lagt upp länkar till sin egen återutsändning.
Vad brottslingen gjort sig skyldig till är rätt uppenbart tycker jag. Han har ju stört idén om betal-tv på internet via oskyddad webb-streaming.
Kan man säga att man angripit hela det system som Internet är uppbyggt kring? Har man gjort länkning olagligt? Kanske är lite övertolkning av domen, men helt klart är detta ytterligare ett försök att angripa teknik som branschen finner obehaglig för dom. On-demand tekniken är ju nått som flera TV-företag utvecklar. Tekniken kräver dock rejäl och stabil bandbredd och är inte tillgänglig för alla.

Vad är då detta SopCast? Jo SopCast är ett gratisprogram för att sända video och ljud eller för att titta på video eller att lyssna på webbradio. Det är P2P-teknik. Man kan skapa sig sin egen "TV-station" och få 10.000 tittare utan att ha nån märkvärdig bandbredd. SoP är en förkortning av Strömmande via (over) P2P.
Så detta SopCast-program strider mot nån lag alltså? I alla fall vill nog "branschen" förbjuda denna teknikutveckling.

Jag har hittar ett nytt spännande ord: Migrationspoliser! Alla som inte passar in i mallen utvisas. Det gäller att ha en gemensam värdegrund - i detta fall den judiska. Inte så mycket för det mångkulturella i samhällsstrukturer som bygger på religion.
Religiösa samhällen bygger ju på monokultur eftersom religion bygger på en sanning och inget annat. Det är rätt många länder i världen vars samhällsskick bygger på religiös värdegrund.
Det är sant och dom som inte passar in flyr till de få områden som kallar sig för mångkulturella. Fast delar av dessa områden håller på att reagera och överge det mångkulturella. Det blir alltför mångkulturellt tycker dom. Just nu är det väl t ex Frankrike som vill värna det franska.
Ja, Frankrike är ett exempel, men det finns fler. Etnisk rensning tycks vara på modet.


Det finns tillfällen då jag inte fattar nånting. Nu skall svenska arbetslösa söka jobb i Tjeckien, Spanien och Storbritannien samtidigt som Sverige ägnar sig åt arbetskraftsinvandring.
Jag såg att Arbetsförmedlingen uppmanar
såväl ung som gammal att emigrera utomlands för att ta bort arbetslösheten i Sverige. Frågan är väl hur kommuner som dräneras på innevånare och dit det inte sker nån invandring försvinner väl?

Som Du minns införde EU i mars 2006 det så kallade datalagringsdirektivet.
Sverige har sedan fällts i EU-domstolen för att inte ha infört
direktivet, som innebär att alla telefon- och internetoperatörer skall tvingas masslagra uppgifter om våra telefonsamtal och vad vi gör på Internet i minst sex månader och det finns ingen garanti för att detta sedan raderas. Sedan kan ju polisen samt film- och musikbranschens egna spanare begära ut uppgifter hos operatörerna.
Ytterligare ett led i övervakningssamhället och ett steg mot självcensur. Alla dessa uppgifter sänds sedan till USA där man betraktar resten av världen som tänkbara angripare.
Jag funderar på hur effektivt det skulle vara med krypteringsutrustning och krypteringsprogram som gör denna övervakningen totalt värdelös. Det torde vara en naturlig väg för att motverka övervakningssamhällets ambitioner.
Det här övervakandet är ju också ett sätt att åsiktsregistrera innevånarna och belägga dom med självcensur om dom inte vill få sina innersta tankar registrerade i databaser.
USA:s övervakningsprogram runt sina ambassader känns ju rätt löjligt i detta perspektivet. Här sker ju massövervakning i gigantisk skala via telefon- och datanät och lägger man sedan till alla dessa övervakningskameror så har vi en rätt monumental övervakning av oss medborgare.
Lägg till detta alla dessa register över köpvanor hos ICA eller Coop. Elektroniska läkarjournaler, kollektivtrafikens resvaneregister, apotekens register över inköpta läkemedel med mera mer mera så har vi knappast nån privat sfär kvar. 

Inga kommentarer: