07 november 2010

Söndagen den 7 November i nådens år 2010






Satt just och funderade på hur mycket totalt meningslösa kommentarer som skrivs i olika sociala media.
Jo det är allt sant, men det är ändå ett sätt att berätta att jag finns!
Känns ändå som rätt mycket nonsens och vi har dragit ner på vår närvaro på Facebook eftersom det är rätt tunt med jämnåriga där!
Trots att Internet generellt sett nu även befolkas av 50+ så tillhör Facebook på nått sätt ändå de yngre generationerna.
Jo det ligger nog nått i detta...såg en insändare om äldrevården i en veckotidning: "Jag går in till brukaren. Öppnar den färdiga matförpackningen. Lägger upp på tallrik. Värmer i mikron i 3 minuter. Ställer fram maten. Går! Många gånger står maten kvar när nästa hemtjänstare kommer till nästa måltid. Det enda ord man får höra är SPARA! Ni måste spara mer.!"
Samma sak som man hör inom kollektivtrafiken. Allt tycks gå ut på pengar! Empati är ett dött ord!

Jag har en lite udda fråga: Vem fasen bestämde storleken på alla dessa plastkort?
Det enkla svaret är ISO 7810. Korten skall ha måtten 85,725 x 55,245 mm och rundningen skall hålla radien 3,18 mm och bank och kreditkort skall vara 0.76 mm tjocka. Var det nått mer Du undrade över?
På nått sätt fick jag så jag teg där tycker jag. Nån som heter ISO har alltså bestämt detta!
ISO står för International Organization for Standardization och är ingen person som heter ISO. Knäppskalle!
Okey då ra... Kan väl inte jag rå för eller? Vill inte bråka med Dig nu när jag läst att vi svenskar är det mest konflikträdda folk. Knappt hälften av oss skulle ingripa för att utreda orättvisor på jobbet och bara hälften vägar uttrycka sin åsikt på arbetsplatsen.
Det är väl det jag alltid misstänkt... Vi är invandrare Du och jag. Vi uttrycker våra åsikter så till den milda grad att vi fick sparken när det byttes entreprenör för vår kollektivtrafik och ingen ny arbetsgivare vill ta i oss med tång.
En osvensk taktik med andra ord.

Tydligen! En högt uppsatt socialtjänsteman får fängelse för förskingring och det verkar rimligt eftersom bidragen gick till hans familj. Det som är lite kul är att om han hade gjort samma sak som en politisk omfördelning hade det inte lett till åtal och kurran.
He he he ... Du tänker på olika finansministrars tullande i pensionssparandet för att gynna det egna partiets chanser att få behålla makten. En intressant jämförelse eftersom man i båda fallen gynnar sig själv!

Välutbildade unga kastar ut 40-talisterna från
arbetsmarknaden. Jojo herr finansminister och herr statsminister det verkar inte som Era idéer riktigt har fått nån respons bland de företagare ni tror Er representera.
Arbetsgivarna ser mer som att ny fräsch kompetens kommer in i företagen. Man ser generationsväxlingen som en unik möjlighet att kompetensväxla. Ut med gammal dammig 40-talistkompetens och in med nytänkande - eller nytänk som är det nya modeordet.
Samtidigt kastas ungefär en halv miljon arbetstagare ut från arbetsmarknaden, många i förtid på grund av olika upphandlingar som inte är sena att sortera ut äldre arbetskraft.
Samtidigt betonas vikten av bättre införlivning i "vårt" samhälle för utlandsfödda. Vad det nu kan betyda? Men dom skall ersätta alla dom ofödda svenska barnen som kvinnor som skulle förverkliga sig själva aldrig födde!
Och hur gör vi med alla som redan finns i landet och som inte får några jobb? I-landetfödda och utlandsfödda om vi skall importera arbetskraft?
Bra fråga där... Men jag är ingen allvetande politiker. SD skulle visst kasta ut dom och det känns inte som nån smart lösning!
Kanske kan inskolning vara ett sätt att tackla problemet. Men jag tror att arbetsgivarna vill ha en viss andel som saknar jobb för att hålla nere löner och önskemål på högre lön.
Ligger nog nått i det där. Papperslösa skall i alla fall jobba för fickpengar utanför skatte- och välfärdssystem. Vissa av arbetsgivarna i Sverige är verkligen inga änglar och just nu är det väl städbranschen och krogsvängen som är i fokus.
Men jag vet vart vi skall hämta vår arbetskraftinvandring någonstans!
Jasså?
Norge! Det är där alla arbetslösa svenska ungdomar finns. Svenska arbetslinjen går ju ut på att exportera den svenska dyra arbetskraften och importera billig utländsk arbetskraft.
Fiffiga norrmän. Får svensk skolungdom som skattebetalarna i Sverige betalat en dyr utbildning för - gratis. Dom har koll på läget!



Inga kommentarer: