26 november 2010

Fredagen den 26 November anno 2010





Äldre runda män sökes - gärna med eget skägg! Kolla på Arbetsförmedlingen.
Dom skulle visst bo i Stockholm också.
Det är bara där man tror på tomten.

Snart är Du 65 år och då börjar en ny fas i livet. Livet blir helt enkelt annorlunda.
Så det tror Du. Man får åka två gånger till apoteket. En gång för att beställa och en gång för att hämta. Det nya miljövänliga landsortsapoteket!
Du gubbe lilla det beror inte på att Du blir pensionär - nej det är ett resultat av apoteksreformen.
Nä nä - jag sa det till apotekspersonalen och oj vad dom fräste och undrade om jag inte borde hämta ut mina och hustruns medikamenter nån annanstans.
Och Du svarade?
Jo, valfriheten inom 1,5 mil är ju jättestor!
Ha ha ha! Och nu skall Du gå med i PRO? Nordens största pensionärsorganisation. Du får nog åka ut på hemliga bussresor då! Hi Hi Hi Ho Ho Ho.
Garva lagom Du. Du är precis lika gammal som mig.
Okej Okej! Har Du lagt märke till att vi inte längre får Förarnytt från Västtrafik - så även där är vi numera persona non grata.
Jag undrade just när Du skulle komma på det!

Det var i samma stund som jag såg att man håller på att testa en ny typ av kortläsare. Västtrafik har visst beställt 1200 nya läsare med pekskärm. 10 miljoner kronor lär kalaset ha kostat.
Hur stora är garantierna att denna nya typen skall göra livet lättare?
Döm själv: Knapparna har ersatts av pekskärm som gör det lättare att lägga in ytterligare funktioner utan att behöva in några nya knappar...???
Luktar ytterligare krångel lång väg.
De nya pekskärmsläsarna testas på 16 bussar på Veolias linjer 303, 350 och 360.
He he he.. då blir det ny utbildning då.. Ho Ho Ho... I en byggbod i Svenljunga. Asgarv!

Nu i juletid har spårvagnarna så påpassligt stängt av alla rullstolsramper. Det går inte att ha julklappshandlande rullstolsbunda på spårvagnarna. De utgör ett hinder för stressade julresenärer.
Men skulle man inte anpassa kollektivtrafiken till handikappade inom KOLLA-projektet? Ja ja det var före upphandlingarnas gyllene tidsålder. Hörde att kvalitetskontrollen skulle skärpas och om jag minns rätt så drog väl Västtrafik mer eller mindre in den personal som skulle göra kvalitetskontroller.
Svinhugg går igen sa PG Woodhouse! Rullstolsramperna används väl också av mamma med barnvagn? Ja ja de utgör också ett hinder i flödet av spårvagnsresenärer!
Det känns inte som en tillfällighet att man samtidigt läser att dåligt underhåll försenar tågtrafiken. Eftersatt underhåll börjar ge resultat kan man säga. Finns väl anledning att tro att det finns nått liknande i bakgrunden här.

Halledussingen då. Mellan 30 och 40 skolelever står i mittgången.
Då får dom väl bygga om bussarna så att även de stående skoleleverna får egna bussbälten.
Det var ju en elegant lösning. Fast det inträffar ju betydligt fler olycksfall i kollektivtrafiken än vad som rapporteras. Det kan gälla fall i buss och fall vid av- och påstigning.
Förbud mot stående passagerare skulle bli på tok för dyrt. Det får allt ske ett antal spektakulära dödsfall innan det kan bli aktuellt. Dessutom förekommer inga bälteskrav för bussar i stadstrafik.
Men ve den bilist som kör omkring i staden utan bälte. Härlig dubbelmoral där... För oj vad det skulle bli dyrt om man inte får knô bussen sketafull vid högtrafik. Då verkar den enda regeln vara att det inte finns några regler.
Nej just det.. Obesiktigade bussar ingår i detta va?
"Bättre bälteslösa bilister i en osäker buss än bältade bilister i livsfarliga personbilar".



Inga kommentarer: