12 september 2006

Tillbaka.....

Människor och Djur


Kan det vara dags att tillämpa djurskyddsstadgan på pensionärer? Äldre personer som inte längre kan klara sig själva fullt ut betraktas idag som mindre vetande. Gifta par delar man på utan vidare, dom får sämre mat än grisarna.
Du får däremot inte köpa en ensam kanariefågel och hästar skall ha sällskap av hästar och så vidare.
Vi skall alltså inte ha råd med pensionärer längre - dom kostar helt enkelt samhället för mycket pengar. Och det begriper jag att det är så när regeringen ber någon av pensionsfonderna att skydda Volvo - inte pensionärerna.
Som det är nu så är väl äldrevården ett ställe att placera arbetslösa på och för Kommunal att ta hand om sina medlemmar - för inte är den till för äldre i vart fall. Äldrevården är nog mest en arbetsmiljöfråga.

IT-säkerhet


Detta med att skydda sina datorer mot intrång är tydligen en svår fråga. Det är lättare att sätta in säkra lås i dörrar och fönster och placera ut övervakningskameror lite här och där. SAPNET är tydligen ett nät där "ytterdörren" står vidöppen och (S) gör ett stort nummer av att folk då och då tittar in. Det vore nog bättre om dom stängde dörren. Att sedan skylla sitt eget tillkortakommande på andra är typiskt mänskligt!

Så var det Borås Stad och Västtrafik


Det skall tydligen gå för Borås Kommun att lämna Västtrafik - dock tidigast 2008 och dit är det ju inte så längt. Ett intressant senario. På så vis blir ju BL av med olönsam trafik - typ den som bedrivs i andra kommuner än den egna. Det blir däremot lite knöligare för de som pendlar in och ut ur Borås eftersom det blir två olika taxesystem - men va då?

Matti


Matti har tydligen fått igång sin äventyrsbana i Risa. Där kan man köra "skrotbil" fort och få avreagera sig. Grattis till Matti....Han har verkligen slitit med detta länge. Inte nog med att Matti kunde inviga sin äventyrsbana - hans sambo kammade hem 500.000 kronor i postkodlotteriet samtidigt. Det rör på sig.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: