21 september 2006

MERA.....

FLYTTAS


Det har blivit en del ändringar sedan den nya routern kom in i bilden. Hela mappar har vandrat mella de olika maskinerna. Fast det sköter ju sig självt - nästan.

FÖRARNYTT


Värsttrafik har utgivit ett nytt nummer av Förarnytt för Sjuhärad. Vi kommer att få en ny kampanj för stadstrafiken i Borås. När får vi en kampanj för trafiken utanför Borås? Man får väl i alla fall undra.
Det märks ytterligare att det är Stadstrafiken i Borås som gäller för Plusarbetare skall förstärka resenärsservicen i två år. Nästa steg blir väl att låta Plusarbetare sköta busskörandet också - det blir ju billigare så.
Plötsligt har Värsttrafik upptäckt att det finns platser utanför tätorterna. Men dessa är ju på tok för små för busslinjer. Det är ju glesbygd vi talar om och då snackar vi Närtrafik. Fast inte varje dag - ingen arbetspendlig alltså. Du får bara leva på tisdagar och torsdagar. Undrar just när kollektivtrafiken i Borås bara går tre gånger om dagen och bara på måndag och fredag. Det är skillnad på folk och folk. Det där med att hela byggden skall leva gäller ju inte i praktiken. För den som vill bostätta utanför en tätort får allt lita till egen bil och köra barnen hit och dit. Jag tror att mindre kommuner som lockar till sig stadsbor kommer att notera visst mummel över dålig service. Men å andra sidan är ju åtgärder av detta slag som gjorda att förvandla glesbygden till pigga pensionärers favoritboplats.

Skolkorten


De skolkort som gäller från 04:00 till 00:00 alla dagar utom i juli månad gäller också helger och skollov. Och hur skall vi kunna se det? Displayen visas bara för kunden. I praktiken kan vi ju inte kontollera de nya korten - även om man vill att vi skall göra det. Systemet är inte utformat för en sådan funktion.

Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: