01 september 2006

Idag är en annan dag....

Förarmöte


Igår var det förarmöte och alla utom en (1) var närvarande. Vederbörande hade inte heller anmält förhinder.
Mötet handlade till största delen om i vilken ordning tjänsterna skall köras och hur vi får ut maximalt antal lediga helger med 7 veckorsschema. Det har ju skett en klar försämring sedan förra året då vi hade 9 veckorsschema. Men så ser ju verkligheten ut i upphandlad trafik - det är pengar och inte människor som styr.
Vi kunde enas kring en del justeringar i schemat och 80% var nöjda. Om det är bra eller dåligt vågar jag inte uttala mig om.

LÄST


En ITF-konferans i Sydafrika har antagit ett uttalande om att förhindra hot och våld mot bussförare. Man skall också ställa sociala krav vid offentlig upphandling.Nu är det ju bara ett uttalande - så det har den tyngd det har.
Sedan skall man också sätta stopp för sexuella trakasserier mot kvinnliga bussförare. Manliga får tåla vad som helst.

Kommunal i Tranemo


Kommunal i Tranemo skall arbeta för en (S)-valseger och vid frågan vilken hänsyn man då tar till medlemmar som inte sympatiserar med (S) blev svaret att dom nog inte visste sitt eget bästa. Kanske är det så! Medlemmarna i kommunal är inte klartänkta nog att fatta egna kloka beslut utan det skall facket göra åt dom.
Var det inte någon (S)-man som hade lägenhet i Stockholm och som bodde i Halmstad och som ägnat sig åt att bekämpa att hyresrätter blir bostadsrätter som sedan säljs. Nu ville han i alla fall köpa sin Stockholmlägenhet. Man lever verkligen inte som man lär, men det gör å andra sidan inte (S) partiledare heller, så vad är egentligen rättesnöret.
Enligt nämde partiledare kan vi vanliga dödliga inte ens definiera vad som är bidrag och vad som inte är bidrag. Vi förstår inte så komplexa frågor, så det måste han reda ut åt oss. Jag säger då det.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: