28 september 2006

Inte NU igen

En förare på en buss i linjetrafik mellan Tranemo och Borås stoppades av polisen i en rutinkontroll strax före klockan fem på eftermiddagen vid Kilakorset. Alkoholtestet visade 0,90 promille och busschauffören misstänks nu för rattfylleri, uppger polisen i Västra Götaland. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Bussen från Borås lokaltrafiks Tranemo Depå hade ett 30-tal passagerare när den stoppades på riksväg 27 vid Kilakorset. Även en av Skånetrafikens busschaufförer tvingades i dag avbryta färden mellan Kristianstad och Åhus sedan hon åkt fast i en av polisens nykterhetskontroller. Enligt uppgift fanns det cirka 30 passagerare ombord på bussen, de flesta skolbarn, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram Sydnytt. Passagerarna från Tranemo fick fortsätta färden med nästa buss som passerade kontrollplatsen. Bussföraren är nu misstänkt för rattonykterhet.
Det är då själva f-n att man inte kan skilja på alkohol och yrkestrafik. Men den aktuella föraren har varit i blåsväder tidigare och har legat i farozonen ett bra tag nu. Det är inte bra för förarkollektivet när sådan här händer och det är synd att inte den interna kontrollen sållar bort dessa förare på ett tidigare stadium.
Det finns väl fler förare som borde ta sig en funderare över detta med sprit och yrkesmässig trafik innan det är för sent.


Födelsedag


Sonhustru i Bohus fyllde år så vi tog en biltur dit upp och uppvaktade. På våra krokiga runt Kungälv passerade vi herr Wassermans nya boställe. Tyvärr var vi då lite osäkra på vilken infart det var så körde aldrig fram till huset. Nu vet vi bättre besked - och vi skall snart upp dit igen......

Silkroadonline


Livet går vidare i detta trevliga nätspel - som lätt kan bli vanebildande. "Min" server heter Troy om någon vill vara med på "min" sida. Det är bara att hänga på..... :-) Själv håller jag på att banka skiten ut några dödliga blommor just nu. Vi kanske ses på spelplan - vem vet.

Hösten


Nu har hösten kommit på allvar och löven på vägarna gör att framfarten på MC får ske med större försiktighet. Våt vägbana och löv betyder glashalt.

09:00 - 17:00


Är det någon läsare av denna blogg som har ett bra jobb - dagtid - ej helger? Hustrun börjar tycka att ensamma höstkvällar inte känns så tryggt. Kan ju vara dags att se om man kan modifiera arbetstiderna och utnyttja den lilla begåvningsreserv som finns kvar efter alla år bakom en ratt.


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: