22 september 2006

Fredag igen...

Överfull buss


Läste om en överfull buss från Göteborg till Borås. Connex körde med 25 stående - trots att busstypen med största sannolikhet bara fick ta 10-13 stående. Resevbuss fanns ej att tillgå och ofta beror det på att Västtrafik inte vill betala för att företaget håller en förare i beredskap - sådant kostar som bekant pengar. I dessa anbudens tidevarv tillåts inga extra kostnader. Då blir resultatet detta med överfulla bussar.

Vägarbeten


Vi tycks nu befinna oss i vägarbetenas förlovade tid. Vart Du än drar iväg med Din busslinje så hindras Du i Din framkommlighet av vägarbeten som aldrig tycks bli klara. Detta skapar givetvis förseningar och trots detta förväntas bussen vara i tid....???

Försvinna


Vissa förare på Svenljunga Depå tycks 100% övertygade om att Depån försvinner någon gång efter nyår 2007. Borås Lokaltrafik kommer att ta till alla knep som finns för att snabbt bli av med vår "olönsamma" trafik. Att stadstrafiken inne i Borås dras med stora förluster accepterar Borås Stad - men man vill inte betala för trafiken i Tranemo & Svenljunga kommuner. Alltså har BL i uppdrag att se till att den kommer bort snarast möjligt. Dessvärre lär varesig VD eller övrig ledning bekräfta detta - det var ju en tabbe att första försöket att säga upp avtalet blev offentligt. Det gäller ju att föra personalen bakom ljuset - en grundregel i branschen.

Redan 19:10


Tydligen kan man vara ung tjej och skitfull 19:10 en torsdagskväll. Hon som tog 302:an från Borås lyckades i alla fall spy ner en hel bussgång. Bra jobbat tjejen. Slinger i håret och full makeup (mån om utseendet med andra ord) och hyfsat välklädd och skitfull är väl ett tecken på prioriteter.
Mycket skura blev det.....tur att föraren tål lukten av spyor. Tänk om han inte gjort det....... :-)

Ny MC-förare


Vi har fått en ny MC förare bland våra chaufförer - GRATTIS!


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: