06 september 2011

Tisdagen den 6 september 2011

Roy: Willys annonserar om att deras pantautomater har en knapp som gör att Du skänker panten till Rädda Barnen.
Bo: Men med tanke på alla mysko incidenter inom insamlingsbranschen (det är ju en affärsverksamhet numera) så är det rätt osäkert om pengarna verkligen kommer fram till Rädda Barnen.

Roy: Det var som fasen! Kan Du tänka Dig att 41% män och 44% kvinnor inte gjorde någon semesterresa under 2010. Dom hade inte ens tillgång till ett fritidshus.
Bo: Stackars satar…
Roy: Vi två har nog inte kunnat resa på semester på cirka 20 år eller mer. Ingår vi då i stackars satar?

Bo: Detta gillar jag. Man har rätt att byta vara även om originalförpackningen saknas. SIBA har börjat köra samma reklamtrix som man gjorde redan på 60-talet och som man då blev fällda för.
Roy: Du menar att de utannonserade varorna aldrig finns? Den känner man verkligen igen från förr!

Bo: Det är väl typiskt! Nu när antalet pensionärer ständigt ökar så ökar samtidigt antalet lycksökare inom tjänstesektorn. Alla vill tjäna pengar på pensionärs-gruppen. Men man levererar inte… man vill bara tjäna pengar.

Roy: Lärarna vill visst ha 10.000 kr mer i månaden. “Det fattas 10.000 i min plånbok” heter deras kampanj.
Bo: Stackars lärare. Det kommer aldrig in 10.000 kr i min plånbok överhuvudtaget. Vi kallar den kampanjen “vart är min pension?”

Roy: Så har vi dagens fråga: Kör skolbusschaufförer på ackord? Är det meningen att dom skall öva rallykörning på småvägar.
Bo: Dom skall väl iväg på andra uppdrag när dom lämnat av barnen och numera ska allt som har med upphandling att göra gå väldigt snabbt. Tid är bokstavligt pengar!

Inga kommentarer: