04 september 2011

Söndagen den 4 September anno 2011

Roy: Jag minns hur flexibel lokal politik och samhällsliv är i verkligheten. Jag tänker på Lina som var en engagerad politiker tills hon drabbades av sjukdom.
Bo: Var det inte hon som var engagerad inom stats-kyrkan? Men då hon blev sjuk vände man henne ryggen.
Roy: Högst densamma och detsamma sak hände med de lokala politikerna. De vände också henne ryggen liksom det lokala samhället gjorde.
Bo: Det är ett helsike att bli handikappad. Lina var inte längre till nytta för det lokala samhället och därför lämnade man henne utanför. Kyrka och politik tyckte att hon var en belastning eftersom hon ständigt behövde hjälp för att ta sig någonstans.
Roy: Mmmm. Det är intressant i ljuset av att Centern vill prioritera de unga som målgrupp och därför över-väger att välja ett nytt 28-årigt Lööf.
Bo: Du menar tjejen som bor och verkar i Stockholm och som försöker inbilla oss att hon bor i Värnamo. Men hon kan göra reseavdrag och annat pga denna fejade bostadsort!
Roy: Man blir verkligen skakad och man känner sig som en nerpissad råtta.
Bo: Men snälla Roy McGustavsson! Du har väl knappast en aning om en nerpissad råtta känner sig!
Roy: Nej, jag gör väl inte det och jag har svårt att tro att det skulle vara mediernas fel att det regnat så mycket i Västsverige i år. Trots att det finns campingvärdar och andra som påstår det.

Bo: Ibland blir man förbluffad. Nu skall det rika och vackra folket se ut som bohemer. I vart fall de som bor i Stockholms innerstad.
Roy: Det är inne bland innerstadsfolket med akut avgas-förgiftning att drömma om en ny gröna vågen. Lands-bygden är ett pittoreskt inslag i storstadsmänniskans förvridna verklighetsuppfattning. Man sticker ut till landsbygden några veckor per år för att snabbt åter-vända till städernas ohälsosamma miljö.
Bo: Nu för tiden bor huvudparten av Sveriges befolkning i städerna vilket också märks i politiken. Jag menar: Vem vill slåss för landsbygden när inga bor där? Väljarna bor ju i städerna numera. De gamla gröna Bondeförbundet blev Centerpartiet och flyttade till stan. Så nu står den krympande landsbygden utan verkliga företrädare.
Roy: Men då är också sommarstugans lantliga idyll i fara. Vinterdrömmen hos de besuttna med sommarhus på landet kan lätt förvandlas till mardröm. Skogen växer tät runt friheten och telefon och vägnät har slutat fundera. Närmsta samhällsservice finns i den stad man lämnade för en stunds inbillad frihet.
Bo: Så vill regeringen öka skatteintäkterna genom att på konstgjord väg höja taxeringsvärdena samtidigt som konjunkturen pekar nedåt. Ytterligare ett drag för att reducera antalet boende utanför städerna.
Roy: I Lööf this!    

Inga kommentarer: