05 september 2011

Måndagen den 5 September 2011

*** Var god och gnäll efter tonen ***

Bild036

Roy: Allteftersom landsbygden nu avfolkas dyker det upp tankar på att skydda kustsamhällena  mot oönskade besökare. Lika rika leka bäst är mottot! Därför vill man nu införa entréavgift till dessa gamla fiskesamhällen som nu förvandlats till tummelplats för de förmögna.
Bo: Nu fattar jag varför åldersblandade klasser skall tas bort. Man vill inte blanda olika folkklasser med varandra. Det gäller både att separera samhällsklasser och åldersklasser. Integration är inget att sträva efter.
Roy: Det är väl därför som de svenska krögarna garvar hela vägen till banken. Sänkt moms innebär ökade vinster och absolut inga nyanställningar. Branschen har redan tillräckligt med svartjobbare.
Bo: Jag hörde att Centerns oskrivna Lööf ville fylla Sverige med arbetskraftinvandring så att landet skulle hamna på cirka 40 miljoner innevånare.
Roy: På hur många år då?
Bo: Det var visst bråttom? Vet inte varför?
Roy: Vi kanske skall införa det gamla bondesamhället igen? Gissar att hon tror att hemmet åter skall bli familjens fasta punkt. Idag är det ju Fritidsgården som är den fasta punkten i ett samhälle där båda föräldrarna yrkesarbetar och inte har tid att ta hand om barnen.
Bo: Men då blir det problem under de lagstadgade semesterperioderna. De yrkesarbetande fritidsledarna måste ju ha semester samtidigt.

Roy: Nu blir det ingen sänkt skatt för pensionärerna. Sänkt restaurantmoms går före.
Bo: Pensionärernas väl och ve är föremål för budget-förhandlingar två gånger per år!
Roy: Som av en händelse har finansinspektionen upp-täckt att de olika vinstdrivande tjänstepensionsbolagen använder tvivelaktiga lockprognoser för att dra till sig kunder.
Bo: Tyvärr har samma inspektion inte uppmärksammat att dessa bolag tjänar grova pengar på pensionssystemet, pengar som aldrig kommer spararna till godo utan enbart ägarna.
Roy: Såg Du annonsen? “Hur kan elen vara så dyr att köpa när den är så billig att producera?” Svaret är rätt trivialt: Vi måste tjäna så mycket att vi kan avlöna vår VD!

Inga kommentarer: