02 september 2011

Fredagen den 2 september 2011

SKILDA VÄRDAR

Roy: Man blir lite orolig. Annie Lööf är en ung yrkes-politiker som är påtänkt som ny partiledare för Center-partiet. Från gymnasiet gick hon raka vägen in i Center-partiet. En politisk akademiker som tydligen både har erfarenhet och insikt som en 60-åring.
Bo: Här ser jag åter igen Skilda Världar. Högavlönade yrkespolitiker står miltals från de man tycker sig företräda.

Roy: En annan vinkel på temat är yrkesval. Ingenjören eller arkitekten och svarvaren i industrin lever också i Skilda Världar.
Bo: De som bor i Egnahemsbolagets felbyggda hus får verkligen uppleva hur oviktiga de är i politikernas ögon. Ytterligare ett exempel på Skilda Världar!

Roy: Ett (S)-kommunalråd tycker att “när man är gammal klarar man inte att bestämma själv.”
Bo: Detta (S)-råd omyndigförklarar helt enkelt de äldre. Ytterligare ett talande exempel på Skilda Världar! Kan det vara dags för en åldringspeng? Det skulle överföra en viss makt till de äldre.

Roy: Sedan har vi en annan variant på Skilda Världar som är den anställde mot den inhyrde. Inhyrda brukar kallas för de flexibla. De kan kastas ut utan minsta varsel.
Bo: En tidigare olaglig verksamhet som vuxit till stor-företag.

Roy: Ett sista exempel på Skilda Världar bortsett från de rent ekonomiska klyftorna är ålderssegregeringen. Varje åldersgrupp skall i princip hållas ifrån de andra.
Bo: Där är vi inte oöverens!
Roy: Det är väl som att 90% av bussarna i kollektiv-trafiken här i regionen har säkerhetsbrister.
Bo: Åter ett exempel på Skilda Världar. De franska aktieägarna är viktigare än de svenska resenärerna.

Inga kommentarer: