23 juli 2010

Fredagen den 23 juli 2010



- Jaha då sitter vi här igen i den härliga sommarvärmen och ser husvagnar komma och gå. Vi som är verklighetens folk.
- Mmmmm. Vi lever verkligen i verkligheten. Men Du! Jag tycker att den där Littorins avhopp speglar nått annat i all sin tragedi. Jag tänker på den totala känslokyla som partiet offentligt visar!
- Jo kvarvarande politiker 'sprang' blixtsnabbt ifrån 'problemet'...Det verkar nästan som dom inte kände honom.
- Jojo - en skrämmande brist på offentlig empati.

- För att nu hänga kvar på regeringsnivå så kör ju dom stenhårt arbetslinjen. Frågan är dock vem man skall jobba hos? Det skvalpar ju ett lite problem i bakgrunden!
- Då misstänker jag att Du funderar kring det faktum att det knappt startas nya företag i detta land!
- Poäng. Dessutom är den siffran sjunkande. Det har de senaste åren varit väldigt mycket snack och väldigt lite verkstad. Att lova runt och hålla tunt tycks vara det som är inne för tillfället.
- Jo det är ju vi som lever i verkligheten, inte politiker. Dom tycker alltid att man borde ta bort eller reducera pålagor, men i sista änden går kortsiktiga mål före och någon reducering av skatteintäkter vill man inte riskera även om genomförande mycket väl skulle ge motsatt effekt.
- Jo och för småföretag är skatter och avgifter ett stort hinder för att växa och administrationen och kontrollen runt skatter & avgifter växer i takt med att ett företag växer och det skapar kostnader i företaget som inte genererar intäkter.

- Men att partierna inte vill reducera skatteintäkterna är rätt naturligt, för att slå blå dunster i folk är lönsamt eftersom folks kollektiva minne är så kort.
- Det förklarar varför de svenska partierna fjärmar sig från betalande medlemmar och stenhårt satsar på partistöd istället och dom pengarna kommer ju via just skatteintäkter och vem biter den hand som föder sig.
- Sedan är det ju rätt praktiskt eftersom partierna - de etablerade alltså - själva beviljar sig partistöd och vilka nivåer. Och att det gått så beror väl inte minst på att partisystemet tappat cirka 66% av medlemmarna.
- Ett sådant tapp får givetvis konsekvenser och partierna har valt en lösning som inte innebär att återvärva betalande medlemmar. Lösningen skapar dessutom troligen en ganska svag förankring hos väljarna. Man har inte längre någon kontakt med verkligheten - även om man falskeligen kallar sig verklighetens folk.
- Men hur som haver är det ju det statliga partistödet som håller igång partimaskineriet.
- Jag hörde att Centern är Europas rikaste parti.
- Visste Du att det går ut 400 miljoner i statligt partistöd, 378 miljoner i kommunalt partistöd och 251 miljoner i regionalt partistöd. Imponerande siffror, tror sjuttsingen att man inte är intresserad av betalande medlemmar, bara av väljare som röstar på partiet.
- Då är det rätt löjligt att kalla dagens system för folkstyre. Vi har en politisk elit som lever långt ifrån folkets verklighet!











Inga kommentarer: