24 juli 2010

Lördagen den 24 Juli 2010



- Apropå gårdagens samtal såg jag att många tyckare vill att vi skall rösta med hjärta och hjärna istället för som facket vill.
- Låter rätt klokt eftersom facket bara månar om facket. Jag minns när vissa fackföreningar ville ta bort medlemmarna och ta betalt av företagen för antalet anställda.
- Det lät praktiskt - väldigt effektiv tvångsanslutning och facket hade sina intäkter säkrade och det där tramset att värva medlemmar och visa "resultat" blir fullständigt överflödigt.

- Löjligt! Vem kom på att det skall vara män på dagis? Självklart skall det inte vara det. Dagis skall vara enkönat! ALLA män är pedofiler! Små barn mår inte bra av att träffa män. Det är tjejer som föder barn. Det är tjejer som ska ta hand om barn. Det är tjejer som "äger" barnen.
- Jo ja och alla killar skall knulla, dra och betala.
- Precis! Så dyker det upp nått felprogrammerat fruntimmer och påstår att även män skall ta hand om barn. Det är beklagligt. Sunda och friska mammor betraktar givetvis alla män som pedofiler.

- Jag vet nått annat som är helt felprogrammerat! Du vet att SPP betyder Sveriges Privatanställdas Pensionskassa, som grundades 1917. Fast i dagsläget ligger det enorma förtjänster i pensionsbranschen.
- Aha så det är därför som SPP är Norges största och ledande pensionsbolag. Vi svenskar klarar inte ens av att förvalta våra egna pensionspengar utan överlåter det till grannlandet Norge.
- Pengar är pengar och alla vill klå alla andra på pengar och amerikanska Google är genomkommersiellt vilket innebär att om moral och pengar kolliderar så vinner pengar. Google viker sig för Kinas krav på censur. 100 - 0 till pengarna. Det klirrar i Googles kassa.
- Ja ja vad spelar lite diktatur i ett land för roll när det är en av världens största marknader just nu.
- Om människoliv och pengar kolliderar vinner pengar.... Det är bara hos dom som inte har några pengar som man prioriterar respekt och socialt nätverk samt familj och ett meningsfullt jobb. Om man har minsta chans att tjäna en extra hacka prioriterar man genast om och väljer pengar!

- Men en sak skall Du har klart för Dig bäste broder. Med ständigt stigande elpriser begränsas utrymmet för all annan konsumtion. Att sedan en stor del av elpriset är statliga pålagor förklarar en hel del.
- Då vill jag påstå ett den konstgjorda konkurrensen på elmarknaden inte fungerar. Kanske mest för att den är konstgjord!
- Men då skall Du veta att övrig handel förlorar på dessa stigande elpriser. På vissa håll klagar man till och med. Även de stigande bensinpriserna stjäl konsumtion från övrig handel.
- Samtidigt har TV-programmet Dansbandskampen ordnat ny yngre publik till dansbanden. Det märks inte minst på de olika dansbandsveckor som förekommer runt om i landet på sommaren.

- Jag såg att Försäkringskassan nu gett svenska läkare förtroendet att få anmäla medicinskt olämpliga bilförare till Transportstyrelsen.
- Varför då?
- Man tycker att det återkallas på tok för lite körkort i Sverige. Men å andra sidan så kommer man att slopa introduktionsutbildningen för att få in nya körkort hos de livsfarliga ungdomarna.
- Men ett resultat av denna regeländring innebär att ett flertal äldre bilförare blir ännu mer isolerade när deras frihetsinstrument bilen tas ifrån dom. Ingen har ju tid att ställa upp och köra åt dom.
- Jo jo... Transportstyrelsen anser att det borde återkallas tiotusentals körkort från sjuka...... Nåja ändringen börjar 1 september 2010.
- Nu fattar jag varför AF tror att man skall vara läkare för att få jobb. Visserligen påstår dom att även byggnadsingenjörer och plåtslagare ligger bra till -- medan t ex bussförare inte ens finns med på kartan. Inte i AF:s värld i alla fall.

- Apropå bussförare så är det ju poppis med alternativa bränslen inom kollektivtrafiken. Biogasdrift är ett av dessa alternativ.
- Jaha?
- Fattar Du inte! Folk slänger allt mindre matavfall så det blir helt sonika brist på råvara.
- Men vi komposterar ju vårt matavfall?
- Precis och då får biogasanläggningarna igen råvara av oss.
- Det betyder av vår kommun inte uppmuntrar användningen av biogas eftersom den vill att vi skall kompostera.
- Kompostering innebär i alla fall inga transporter!
- Sedan har nog väldigt många inte råd att slänga mat längre. Med mindre utrymme för konsumtion har försäljningen av livsmedel sjunkit.

- Allt nytt är ett säkerhetshot. Tänk på alla datorer och övervakningskameror som verkligen är ett hot mot vår personliga frihet....
- Du har verkligen missuppfattat allt Du. Det är ju smarta telefoner som är ett hot... mot telefonsäkerheten eller nått.
- Nej nej... smarta telefoner har blivit en ny målgrupp för sybertjuven. Den tekniska utvecklingen rusar iväg fortare än säkerhetsutvecklingen. Du förstår att alltför många har viktig info i sin smarta telefon och den är lättstulen.
- Jag har hört att man dessutom "lurar" telefonen att ringa dyra betalnummer.
- Det är alltså sybertjuven som ligger i teknikens framkant.

- Inte nog med att mobilen är ett säkerhetshot -- även sociala media som Du får tillgång till via smarta mobiler och datorer är livsfarliga. Tänk på alla som Facebookar och Twittrar på jobbet och omedvetet publicerar företagshemligheter.
- He he. Nu har nått IT-säkerhetsföretag hittat en ny födkrok att fiska i. Jag tror personligen inte att alla anställda är så korkade att dom släpper ut info från sitt företag hur som helst.
- Nej men jag tror att tanklösheten ibland kan ligga bakom oavsiktlig publicering av företagsinfo som inte borde komma ut!
- Ja det kanske är så.... Nu skall jag ta mig en välförtjänt siesta. Jag har ju provtvättat fasad med gott resultat och blev jättetrött!


Inga kommentarer: