26 juli 2010

Måndagen den 26 Juli 2010



- Det är rätt märkligt! Vår "grannkommun" marknadsför sig på olika sätt, bl a via kommunens turistbyrå! Ambjörnarp de 40 sjöarnas samhälle. Här finns Café och Byakrog, Dressinuthyrning, painball, hästsport, museum, SPA, närodlat, vattenskidor, ponnyridning, bangolf med mera med mera.
- Och i "vår kommun" råder absolut tystnad. Knäpptyst helt enkelt. Dödens väntrum nästan. Jag hittade en cykelguide för Tranemo Kommun och där är "vi" inte med alls. Bara Ambjörnarp. "Vi" finns bokstavligt inte med på kartan.

- Och så har vi veckans energispartips! Datorer och TV är på bara när de används & TV:n skall inte stå i viloläge. Kylskåpet på + 8 grader och frysen på - 18 grader. Ha rätt storlek på kastrullen på spisen och man tvättar bara när maskinen är fylld och tvätten hängtorkas. Snabbduscha istället för att bada och använd lågenergilampor. Kör med lägre nattemperatur inne och undvik droppande kranar.
- Huraligen så bror Duktig du blivit nu då.
- Med reducerad inkomst måste man reducera utgifterna. Kallas i Stockholm för sänkt livskvalitet hörde jag på TV. Kändes lite vinklat!

- Men de som verkligen tänkt snett och skevt på senare tid torde vara Arbetsmiljöverket. Verket vill att ett sjukhus skall avstå 750000:-- ur budgeten som vite för att man tagit emot fler patienter än man hade plats för.
- På vilket sätt skulle detta gynna sjukvården? Det verkar rätt skevt! Ett sjukhus är ju inte nån jäkla buss som kan skylta FULLBELAGT när det passar!
- Jo man kan verkligen fundera på hur man resonerat och om man möjligen skulle döma ut vite på sjukvårdspolitikerna istället! Verket hade visst konstaterat att det vid ett flertal tillfällen skett överbeläggning. Man hade t ex via akutintaget mottagit patienter trots att sjukhuset var fullbelagt. Rätteligen borde man alltså avvisa dessa patienter för att på så sätt undvika vitesförelägganden.
- Jag har oerhört svårt att förstå hur utdömda viten gagnar sjukvården. Att ta bort resurser från en verksamhet som redan lider av brist på resurser verkar nästan som ett allvarligt feltänk - som det heter på modern svenska.
- Dom säger att mödravård och gynvård är mera "planerade" vårdformer och där gör man ju rätt enligt Arbetsmiljöverket - man sätter upp skylten FULLBELAGT.
- Hoppsan! Då gäller det att reducera antalet blivande mammor då istället.
- Japp, och tjejerna förväntas slänga upp underlivet där det finns lite resurser över. Fast tjejerna säger att "som gynpatient är man utlämnad och därför är det viktigt att ha en gynläkare man har förtroende för!"
- Fullt förståeligt. Man vill väl inte visa familjelyckan för vem som helst.
- Fast lokala politiker har lösningen. Man omfördelar resurser och omfördelar problemen. Vissa sjukhus i regionen har tvingats stänga sina akutmottagningar och svårt sjuka får långpendla istället och att då mötas av skylten FULLT torde knappast vara det man önskar!
- Jo jo jag har fattat.... Undrar verkligen hur man tänkte på det verket?????

Inga kommentarer: