12 april 2012

Torsdagen den 12 April anno 2012

Bo: Pensionsbluffen. Jojo! Det kan man nog rätt tryggt säga. Tänk bara på alla fagra politiska lögner man fått höra år efter år. Sedan påstår man glatt att efter 40 års slit får man 60% av slutlönen.
Roy: Du är ju en lögnaktig typ. Vi får ju endast 40% av slutlönen.
Bo: Ja ja men vi är i gott sällskap för det har visat sig att det inte skiljer så mycket mellan vissa typ av pensionärer. Offentliganställda kvinnor kan gå hem för de får inte bättre pension för att de sliter ut sig genom arbete.
Roy: Det fagra talet om höga ATP-poäng och belöning för varje intjänad krona har verkligen visat sig vara just tomma löften. Politik verkar mest bestå av just tomma löften.
Bo: Och nu skall hela systemet räddas genom att medborgarna skall in tidigare på arbetsmarknaden och arbeta längre. Icke ett ord om alla politiska uttag ur pensionsfonderna. Inte ett ord om hur illa skötta ATP-fonderna är. Inte ett ord om hur de monetära systemet skor sig på pensionssparandet. Icke ett ord om att vi måste sätta fler barn till världen.
Roy: Som sagt! Sanningen har aldrig varit politiskt gångbar. Jag såg en siffra som säger att lönerna stigit med drygt 20% medan pensionerna sjunkit med 3%. Skall vi till detta lägga till att direktörslönerna är sisådär 46 gånger en arbetarlön och att till exempel bankernas bonussystem är minst sagt vidlyftigt så får man lite perspektiv på skillnaderna.
Bo: Du glömde visst att nämna vilka som får betala för kalaset!
Roy: Svenska folket så klart. Sänkta pensioner för pensionärer, trimmad sjukvård & vinstdriven sjukvård, bantad äldrevård, ett vinstdrivet skolsystem, sänkta skatter för de som har högsta lönerna. Med andra ord är det botten på pyramiden som försörjer toppen och deras flotta livsstil och detta utan att dessa betalar tillbaka.
Bo: En stigande snikenhet med andra ord. Då infinner sig en fundering onekligen. När nås den punkt då tålamodet brister hos de i botten på pyramiden?
Roy: Den frågan har jag absolut inget svar på. Jag vill nog inte vara vid liv då det inträffar.

Bo: Med tanke på pensionsbluffen kan jag inte annat än le åt reklamen för A-kassan.
Roy: Sedan har vi de svenska lögnaktiga myndigheterna som inte alltid är så där genomhederliga och ärliga som man gärna vill påskina.  

Inga kommentarer: