08 april 2012

Söndagen den 8 April 2012

Bo: Ta på landsbygdsglasögonen. Fast hur de skall vara utformade verkar osäkert. Det finns gott om småkommuner i Sverige och vår tillhör en av dessa.
Roy: Och alla dessa småkommuner brottas med samma problem. En allt äldre befolkning och en nästan obefintlig service.
Bo: Då tror man att kostsamma fibernät skall rädda situationen. Speciellt om området redan har ett fungerande bredband.
Roy: Affärer som försvinner, bensintappar som läggs ner på grund av alltför höga krav som leder till olönsamhet.
Bo: Man kan ju undra hur många av den åldrande befolkningen som vill och har råd att hosta upp 15.000 – 20.000 kronor för att få fiberbredband. Speciellt om de redan har fungerande ADSL.
Roy: Nu vill ju Scanova ta bort kopparnätet och då försvinner samtidigt ADSL. Jag tror att Scanova tagit av sig sina landsbygdsglasögon.
Bo: Det tror jag nog. Inflyttningen till de större städerna är ju störst i Sverige jämfört med övriga Europa. Man överger landsbygden helt enkelt. Detta är helt i regeringens linje. Landsbygden kostar helt enkelt för mycket och överensstämmer inte med arbetslinjen.
Roy: He he he! Nej man har ju avvecklat arbetstillfällena på landsbygden. Man plockar bort skolor, avvecklar offentlig service, affärer och banker, med mera, läggs ner. Barnomsorgen läggs ner och där den till äventyrs finns kvar är det lite 9 till 5 stuk. Nattis för skiftarbetaren finns bara inte.
Bo: Allmänna kommunikationer är ett skämt! Det är endast förtäckta skolbussar. Arbetspendling är oftast omöjlig.

Roy: Och ett annat generellt drag är att åldringsvården kostar för mycket samtidigt som vårdtagarna bara blir fler och fler. Spelar ingen roll om det är ett illa skött privat vårdföretag eller en kommun. Sparkraven får löjliga konsekvenser.
Bo: Nu senast var det någon som fick äta sin taskiga mat med bajs på händerna. Det droppar incidenter i pressen cirka 450 dagar om året.

Inga kommentarer: