23 april 2012

Måndagen den 23 April 2012

Roy: Sofia gjorde resor betalda av RFSU och Shell. Dessutom körde hon runt i en dyr BMW i reklamsyfte.
Bo: Hon var en riktig tjej som lät killarna betala och en äkta moderat med andra ord. Tjäna pengar är inte fult. Att tjäna pengar på andras bekostnad är en merit.

Roy: Oljeutvinning följer lite samma tema. Djupoljeborrning i Mexikanska Golfen eller oljeutvinning i arktiska områden tar inte hänsyn till miljön utan syftar till att maximera vinsten.
Bo: Skit samma. Broder Tellus kommer ändå att vinna och vi människor kommer att förlora.

Roy: Den där norske Anders har tydligen många likasinnade runt om i Europa. Skillnaden är väl möjligen den att dom ännu inte tagit steget fullt ut. Men efter att ha sett Dokument Utifrån kan man undra om det steget inte hänger i luften på sina håll.
Bo: Du har en viktig poäng där! Det var ett riktigt otäckt program. Ett franskt team hade gjort programmet och därför undvek man att redovisa att den franska presidenten skickade iväg ett gäng romer (fd zigenare) tillbaka till ett säkert öde i Ungern.
Roy: Där rådde tydligen total laglöshet. I alla fall för romer. Schweiz, landet Schweiz, vill dessutom begränsa eller rent av strypa all invandring från främst Östeuropa. Då gäller det inte nån lokal galning utan ett helt land.
Bo: Då ryar EU om fri rörlighet, men då Frankrike skickade tillbaka romerna till ett annat EU-land var det inget snack om fri rörlighet.

Roy: Såg Du YouTube-klippet om biljettkontroll i Göteborg?
Bo: Japp! Tänk att det skall gå åt fyra stora starka gubbar mot en tjej. Snacka om dramaturgi.
Roy: Fast det finns ett intressant fel i detta. Västtrafiks biljettsystem är så uselt att man som passagerare inte kan se om man betalat eller ej. Det är fullständigt rättsosäkert system och det gör biljettkontrollanternas ingripande ännu mer märkligt.
Bo: Jag minns studenten som fick bot för att han inte hade sitt studentlegg med sig, som han inte ens var skyldig att ha. Kan det vara att dessa kontrollanter har betalt per ingripande?
Roy: Om jag fattade saken rätt så var det inte heller en fråga om man har betalat eller ej – utan när man betalat. Det märkliga är att jag kan inte se NÄR jag har betalat, det är upp till maskinens godtycke och kontrollantens påstående.

Inga kommentarer: