01 februari 2011

Tisdagen den 1 februari 2011

Roy: Man får väl tacka polisen i Göteborg för att dom regelbundet kollar bussar i kollektivtrafiken. Det borde innebära att en del avarter av upphandlingssystemet slipas bort.
Bo: Det jag finner lite märkligt är att inte det har spritt sig så att andra polisdistrikt hänger på för det gör uppenbart nytta.
Roy: Bra undring där! Dessutom är det tydlig fortsatta problem med hur pass otillförlitligt Västtrafiks biljettsystem är. Men man får ju det man betalar för!
Bo: Jag fattar inte varför inte resenärerna har kontantkortet separat från periodkortet.
Roy: Det skulle ju lösa det värsta problemen för dom som har båda på ett kort.

Roy: Nu är barnen i fokus i olika sammanhang. Dom går i skolor som ägs och drivs av pedofiler och kriminella, dom blir illa behandlade på fosterhem, familjehem och barnhem och liknande.
Bo: Marks Kommun har väl officiellt all time high när det gäller fosterhem så vitt jag minns men det finns ju massor av dolda exempel.
Roy: Det som verkligen fångade min uppmärksamhet var att skiljelinjen för jämställdhet i samhället går just vid barnen. 90-95% av alla vårdnadstvister vinns av modern. Punkt. Noll jämnställhet! Fader är en åsna som skall betala för nöjet att göra modern på smällen. Gifter sedan modern om sig har hon BÅDE underhåll från fadern och den nya maken - snacka om att dra vinstlotten.
Bo: Nej det är inte mycket till jämställdhet när man skrapar på ytan. Ingen alls faktiskt! Jag såg att en morsa bokstavligen kidnappade sitt barn från fadern bara för att få vårdnadsbidrag och ta mig fasen om hon inte fick det också. Noll jämställdhet alltså!
Roy: Mycket snack - lite verkstad. Barn har lika rätt till båda sina föräldrar även om svenska domstolar inte verkar ha insett detta.
Bo: Ett gott råd i all ära - Räkna inte med hjälp från socialen om Du tillhör det manliga släktet. Där jobbar en massa kvinnor och dom är knappast opartiska.
Roy: Och här blev vi ovän med 50% av befolkningen :-)

Inga kommentarer: