19 februari 2011

Lördagen den 19 Februari 2011

Roy: Jag ser att fri konkurrens inte är nått som gagnar konsumenterna.
Bo: Nej! På Apoteket blev det bara krångligare och lagerhållningen försvann.
Roy: Och det är många som fått vänta på tåget som inte fanns. När det gäller tågen så är det upphandling som gäller och då finns inte utrymme för underhåll.
Bo: Billigt blir dyrt i slutändan och konsumenten får betala.
Roy: Jo Du.... undrar vem som får betala de 48 miljoner som Göteborgs Energi lagt ut på att reparera sitt skamfilade rykte?
Bo: Kunderna Ditt pucko - kunderna. Samma kunder som får betala den sparkade VD:n generösa avgångsvederlag.
Roy: Vi fick väl inget generöst avgångsvederlag när vi fick sparken?
Bo: Jobbade vi på Göteborgs Energi?
Roy: Det var där det gick fel alltså....
Bo: Fri konkurrens är bara ett sätt att stoppa konsumenternas pengar i egen ficka! Elmarknaden är ett lysande exempel!

Bo: Visste Du att Svensk Fotboll inte är lönsam!
Roy: Proffsfotboll är som vilket annat jobb som helst, nästan. Lönen är rätt okej om man säger så.
Bo: Hur får man in lönen till spelare och andra omkostnader då? Och inte minst för polisbevakningen.
Roy: Bingo, lotteriförsäljning och några enstaka sponsoravtal. Fast polisbevakning ingår inte i budgeten.
Bo: Har man missat att polisbevakning också kostar pengar!
Roy: Det verkar ha kommit som en iskall dusch. Man får i huvudsak in sina pengar från Svenska Spel och lite TV-rättigheter.
Bo: Okej! Högre biljettpriser och enbart proffsfotboll i betalkanaler eller ännu bättre pay-per-view.
Roy: Då är vi verkligen uteslutna! Vi får ju inte ha betalkanaler eftersom vi har en ständig notering hos Kronofogden. Har man det får man inga betalkanaler eller fast telefon. Märkligt nog får man prenumerera eftersom det är förbetalt!
Bo: När jag läser om TV4:as porrTV-policy är jag nog närmast glad att vi inte får ha betalTV-kanaler.
Roy: Förklara!
Bo: Canal + är ju en TV4 kanal som bland annat änder just porr och orsaken är just att det är så lönsamt! Det till och med så lönsamt att man kommer att bredda utbudet med HBT-porr och porr riktat till tjejer.
Roy: Så den gamla tesen att man skall följa pengarna gäller.
Bo: Självklart! TV4 är ju i högsta grad kommersiella och gör i stort sett allt som ger intäkter och tänker inte så mycket på etik eller moral, moralen är att tjäna pengar.
Roy: Jag noterade det här om dagen när man flyttade ett program som pågick i den fria TV4-kanalen till TV4Plus. Allt för att lura in fler tittare till betalkanalerna. Man manipulerar ständigt tittarnas fria val.  

Bo: Och konsumentmakt är det ingen aktör som vill ha. Det finns likheter med EU:s utrikesminister. Om hon inte syns och hörs klagar man och öppnar hon munnen och säger nått har hon trampat alla nationella utrikesministrar på tårna. Småpåvarna gråter då!
Roy: EU vill väl inte ha starka ledare för då blir ju medlemsländerna akterseglade.
Bo: He He He - jag såg en intressant definition på islamister. "Muslimer som vill att islam ska spela en politisk roll. Islam är inte bara en religion utan också en politisk ideologi."
Roy: Då blir det svårt att skilja kyrkan från staten - rent av omöjligt!

Roy: Jag fick ett samtal här om dagen. Han som ringde och undrade om det finns något företag i Sverige man kan lita på?
Bo: Vad svarade Du då?
Roy: Nej det finns det inte. Tidsandan går ut på att klå folk på så mycket pengar som möjligt med vilka oärliga metoder som helst. Det är upp till oss att ständigt vara på vakt och misstro alla.
Bo: Då inser jag att fortsättningen blir att all kommunikation sker i dokumenterad form. Telefonsamtal eller muntliga överenskommelser har inget bevisvärde och fram för allt: Har Du en säljare i telefonen - lägg omedelbart på luren. Pang på bara!

Roy: Apropå politik så är det den verkliga konsten att föra medborgarna bakom ljuset och senaste exemplet torde vara FRA-lagen som inte alls fungerar som man lovade i stiliga politiska manifestationer.
Bo: Inget nytt under solen alltså.
Roy: Nähä och alla dom som för några år sedan kände sig ihjälskrämda av FRA-lagens intrång håller nu plötsligt tysta.
Bo: Tror fan det.. nu kan dom ju bli avlyssnade! Att sedan lagen inte alls följer de utlovade riktlinjerna ä det ingen som verkar ha funderat över.
Roy: Det är så politik funkar... Se på kärnkraftomröstningen och resultatet... lite politisk kosmetika och sedan kör vi som som vanligt!
Bo: Det finns galna debattörer som kräver att politiker skall ta ansvar för sina beslut. Hur skulle det gå? Politiska beslut är ju färskvara som har bäst föredatum! Då kan man ju inte ta en massa löjligt ansvar också. Titta bara på alla dessa kommunala byggen som blir 50 gånger dyrare än det politiska beslutet och det är aldrig någons fel. Normalt hänger man nån kommunanställd istället. Man vill ju inte riskera pensionen.

Roy: Det där med svenskar har nu visat sig vara en vacker dröm... det finns inga genuina svenskar och inte ens inom landets gränser är man genetiskt lika. Det finns tydligen rätt stora skillnader och då är det inte bara dialekter jag menar.
Bo: Jag läste den där forskningsrapporten och vi är inte så homogena som t ex SD vill tuta i oss!
Roy: Taskigt för dom!

Bo: Oj oj oj så konsekventa politikerna är.
Roy: Va?
Bo: Dubbdäcksförbudet gäller inte påsktrafiken trots att påsken infaller efter 15 april. De nya reglerna kräver att dubbdäcken skall vara av efter 15 april.
Roy: Kan väl inte fungera i den verkliga världen? I fjällvärlden råder väl vinterväglag även efter 15 april.
Bo: Högst troligt och för turistindustrin vore det katastrof om alla turisterna kört av vägen. Dessutom är regeln en gummiparagraf som ser till att Transportstyrelsen alltid har ryggen fri. Lyssna här så fattar Du! Att dubbdäck får användas om det är vinterväglag eller om det befaras bli vinterväglag och regeln gäller året runt!
Roy: Intressant. Då kan man starta i Skåne i sommarväglag med dubbdäck och säga till polisen i Skåne att jag skall till fjällen.
Bo: Det måste väl fungera - eller skall man ha ombyte med sig istället för bagage?
Roy: Kan man undra....

Inga kommentarer: