18 februari 2011

Fredagen den 18 Februari 2011

Bo: Nu är man på G igen. Västtrafik vill höja priserna men ingenting fungerar ju!
Roy: Det har varit massor av prishöjningar tidigare och visst har man tillfälligt tappat resenärer, men det har lika snabbt hämtat sig.
Bo: Jo jo vissa är beroende av att bussen eller tåget går enligt tidtabellen oavsett pris - nästan.
Roy: Den upphandlade trafiken skapar sina egna problem och inte har det sänkt priset speciellt heller. Det är med detta som med elmarknaden - ett spel för galleriet!
Bo: Resurseffektiv torde vara nyckelordet varesig det handlar om ambulanser, sjukvård, apotek eller kollektivtrafik. Åter handlar det mer om pengar än om att tillgodose mänskliga behov.
Roy: Debatten om den misslyckade avregleringen av elmarknaden pågår för fullt och det ska bli intressant och se hur mycket snack det blir och hur mycket verkstad det resulterar i.
Bo: Från politiskt håll har det inte hörts så mycket. Man är nog inte speciellt intresserade eftersom Vattenfall levererar fina "mutor" till det politiska systemet!

Roy: Otroligt intressant med uttalande från en ordförande för Inkassobranschen. Han tycker Kronofogdens preskriptionsförslag är rena skiten!
Bo: Ja ja, bry Dig inte - han slåss bara för sin egen överlevnad. Kronofogden vill ju beröva branschen deras största intäkter.
Roy: Tycker det är sympatisk att Kronofogden mer värnar om individer än en bransch som älskar att sparka på den som redan ligger.
Bo: Mmm. S+SD vill införa omfattande lättnader för skuldsatta. Det skall alltså bli lättare att få skuldsanering i vårt konsumtionsfixerade samhälle.
Roy: Känns lite logiskt med tanke på marknadsföringen av en hel del tjänster och deras finansiering. En del av detta sätt att "kroka" kunder snuddar väl på bedrägeri och andra är rent bedrägeri.
Bo: Det verkar inte som inkassogänget bryr sig om att Du blivit inlurad i en skuldfälla, för dom är Du bara en mealticket.

Bo: Nu mister 70 personer jobbet för att H & M inte längre behöver personal från ett bemanningsföretag. Då skickar bemanningsföretaget av denna personal. Kallas flexibilitet.
Roy: Man kanske kan säga att a-kassan är bemanningsföretagens buffertzon. Fast jag har förstått att det bara går 1 gång, sedan blir det ingen a-kassa 2:a gången.
Bo: Så mycket för den buffertzonen - bemanningsföretagen dominerar ändå platsannonserna numera. Företagen anställer ingen egen personal längre och de anställda blir av med den så kallade anställningstrygghet som de än gång trodde de hade.
Roy: Dubbellurade alltså! Fast en före detta VD hos Göteborgs Energi slipper nog att gå till A-kassan. Han får visst en lönesänkning från 118.000:--/månaden till 86.000:--/månaden.
Bo: Jisses! Det måste kännas hårt, speciellt om man jämför med de som fick sparken från bemanningsföretaget som H&M inte ville ha längre.
Roy: Det är i sanning skillnad på folk.

Roy: Men det är bra för ett lands företagare med en påtagligt hög arbetslöshet (utan lön) och med låg ersättning för då hålls lönerna nere.
Bo: Med stigande priser på drivmedel, höjda hyror och högre priser på mat kommer konsumtionen sannolikt att sjunka och generera ytterligare arbetslöshet.
Roy: Precis! Och vi har ju redan sålt våra "svenska" företag till utlandet. Kallas globalisering och gynnar de som redan har en stor välfylld plånbok.

Bo: Girigheten kan väl illustreras av Internet-butiken Fabriks Outlet som utlovar märkeskläder till löjligt låga priser men som i bästa fall levererar piratkopior av lägsta Kinesiska kvalitet och i sämsta fall inte levererar alls.
Roy: Det där är väl globalt bedrägeri som ingen polismakt kommer åt.
Bo: Du menar att det är ett riskfritt sätt att skinna folk...???
Roy: Så sa Polisen i alla fall.

Roy: Förr var det för stora klasser!
Bo: Sedan var det ointresserade elever!
Roy: Nu är det dåliga lärare.
Bo: Skall vi överklaga betygen?
Roy: Kan verkligen inte vara lätt att vara anställd i skolan idag.
Bo: Kanske skall teamet bakom klass 9A öppna lärarhögskola istället.
Roy: Möjligheten att överklaga betygen känns som ett sätt att sänka lärarnas status!
Bo: Hur fasen kan en lärare "se" varje elev i en klass med 32 elever.
Roy: Skelögd???
Bo: Eller skådespelare med social kompetens och bra metoder att förklara eller åskådliggöra.

Roy: Jag såg att segregationen fortsätter. Nu ska Smögen ytterligare tvättas från fattiglappar och miljonär skall enbart umgås med miljonär.
Bo: Samtidigt blir väl kustremsan reserverad enbart för de med tillräckligt stort bankkonto.
Roy: ALLT styr av pengar och inget annat! Det åtgår si och så många fattiglappar för att tillhandahålla en miljonär. Utan dessa "vanliga människor" funnes det inga rika för då hade dom fått jobba själva gu bevars!
Bo: Det är väl lite av det som händer i många arabländer just nu... arbetsmyrorna börjar opponera sig.
Roy: Japp! Då slår man ihjäl ett antal arbetsmyror i hopp om att majoriteten lugnar ner sig. Mardrömmen är att om man slagit ihjäl alla arbetsmyrorna har man inga att terrorisera längre!

Roy: Europeiska länder som t ex Ungern vill följa diktaturernas exempel och strypa den fria informationen och yttrandefriheten.
Bo: Hur kommer man åt Facebook, Twitter, Netgear, SMS, MMS med flera?
Roy: Det vete katten. Det otäcka är väl ändå att gammal unken diktaturpolitik åter ser dagens ljus!
Bo: Där har Du verkligen rätt!

Bo: Blir det vit eller svart rök från (S)-högkvarteret när dom nu skall försöka välja ny påve - förlåt partiordförande.
Roy: Så mycket tjôt det varit om denna tjänst kan man verkligen undra. Men alla föregångare har ju lämnat arbetarklassen tämligen förmögna, så det borde vara en attraktiv position.

Bo: Ha ha ha. Jag har Skype, MSN, Facebook och e-post bara för att slippa träffa människor.
Roy: Då kanske det är bäst att jag går nu då!

Inga kommentarer: