28 januari 2011

Fredagen den 28 januari 2011

Roy: Idag har Karl namnsdag!
Bo: Men Du heter väl inte Karl och det gör inte jag heller.
Roy: Men den vi snott datorn för heter Carl.
Bo: Aha... Men Du finns det ingen ärlig marknadsföring längre?
Roy: Vad menar Du?
Bo: Tele2 lovade mig ett billigare kontantkort med 19 öre minuten, men jag fick inget eftersom jag har ett intimt förhållande med kronofogden.
Roy: Va! Kreditprövning för att få ett kontantkort!? Det luktar bluff lång väg!
Bo: Inte sant. Jag var på ICA och shoppade loss här om dagen och upptäckte att prismärkningen var så där. Vissa varor hade två till tre olika priser beroende på vilken skylt man tittade på och prismärkningen på plats och priset i kassadatorn var inte heller samma.
Roy: Kreativt betalningssystem. Apropå betalning och pengar så såg jag att Bonnierägda TV4 inte vill bli av med en guldkalv. Man äger ju bland annat Canal Plus som levererar hårdporr till tiotusentals svenskar varje kväll och det är en oerhört lönsam verksamhet.
Bo: Jaha! Ytterligare ett exempel på dubbelmoral. Dock vinner kontanterna lätt över moralen. TV4 är ju en kommersiell verksamhet och ingen djäkla socialtjänst!
Roy: Det intressanta är väl skillnaden mellan TV4:as försök att skapa sig ett gulligt varumärke och verkligheten. Samma skillnad som drabbade IKEA som varken är svenskt och dess grundare är varken en fattig eller snål smålänning.
Bo: Samma sak med Volvo som upphörde att vara en svensk bil när Ford köpte varumärket och det var bra många år sedan. Fast vi svenskar har en förmåga att förtränga sanningen. SAAB är ju numera holländskt rysk-kinesiskt!

Bo: Jag hörde att grundaren av Pringle-chipsen fick en ståndsmässig begravning.
Roy: Berätta... nej förresten - låt mig gissa! Hans kista var en kopia av ett chipsrör?
Bo: Fasen också, nu sabbade Du en bra historia.

Bo: Att fylla 50 är inte längre en katastrof. Man har ju 17 år kvar att jobba och livet rullar på i snabb takt.
Roy: Tills man kommer på att man passerat halva sitt liv - den bästa halvan.
Bo: Du är en obotlig pessimist.
Roy: Skall Du säga. Jag hörde just att den obligatoriska byggfelsförsäkringen bör slopas enligt Alliansregeringen. Den anses onödig.
Bo: Står man på företagens sida och kallar sig Nya Arbetarpartiet så platsar man väl under begreppet missledande marknadsföring.
Roy: Man hävdar att andra försäkringar täcker samma fel. Tro det den som vill.

Roy: Apropå missledande information så visar det sig - precis som vi trott att Västtrafiks biljettsystem har många kul sidoeffekter.
Bo: Berätta!
Roy: Bland annat förlitar sig systemet på en GPS-läsare på varje fordon och dessa är långt ifrån ofelbara. Ibland tror systemet att fordonet är på ett helt annat ställe än det i verkligheten befinner sig. Eftersom systemet inte hanterar låst GPS-positionering så kommer kunden att få betala fel pris. Oftast upptäcks det inte! Vissa bussförare stegar manuellt systemet andra skiter i det. Hur man gör på tåg och i spårvagnar har jag ingen aning om. Man har inte hittat orsaken till att systemet inte larmar när GPS:en låser sig....
Bo: Nä nä nä... man har inte lagt in nån koll på om GPS:en levererar data eller ej.

Bo: Tjuvåkning och falska SMS-biljetter har i vissa storstadsgrupper blivit kultur. Vissa tycker att det är för dyrt att åka buss/spårvagn.
Roy: Inga problem - än så länge är det billigare att gå eller cykla. Jag grunnar på vad som händer om man slopar subventionerad kollektivtrafik? Eller slopar kollektivtrafiken helt. Det blir ju rätt marigt att planka i det läget.
Bo: SMS-biljetter lockade i alla fall fram en viss kreativitet hos datanördarna. Dessutom skall Du ha en giltig SMS-biljett innan Du stiger ombord!

Roy: Om jag nu vill åka som pensionär i Göteborg - gratis - hur vet jag då vart taxegränserna finns?
Bo: Då rekommenderar jag att Du är pensionerad datanörd för det är mig veterligen det enda sättet att hitta taxegränskartor på nätet. Sedan får Du se upp med så kallade omlottzoner.
Roy: Enligt uppgift hanterar inte resehanteraren priset för gratis-pensionärer.
Bo: Nähä, men det är ju ett märkligt system för gratisresor för pensionärer i lågtrafik är ju lokala politiska beslut som inte har ett dyft med Västtrafik att göra egentligen. Varje kommun tar egna beslut i den frågan. Pensionärerna har kommunarrest i hemkommunen.

Roy: Den första januari 2012 träder den nya kollektivtrafiklagen i kraft. Då kan vem som helst starta lokal och regional kollektivtrafik.
Bo: Då lär det bli rätt rörigt där det finns ett stort resandeunderlag och en uppsjö av betalsätt.
Roy: Vi som bor vid sidan av allfartsvägarna lär inte märka nått.
Bo: Risken är väl att den lilla trafik som sker i glesbygd blir ännu glesare.

Roy: Bläck till skrivarna är ta mig fasen dyrare än systembolagets finaste skumpa.
Bo: Hörde att 5% aldrig byter bläckpatron utan helt enkelt köper ny skrivare.
Roy: Jojo... det var också ett sätt att lösa den bristen.

Bo: Vi har inte gjort något fel och vi har utfört en seriös internutredning som visar att vi är oskyldiga på alla punkter.
Roy: Ha Ha Ha - det är väl självklart att man vid självkontroll aldrig hittar några fel.
Bo: Det är med andra ord helt i sin ordning att angripa vem som helst på internationellt vatten och hävda självförsvar.
Roy: Självklart. Piraterna som kapar fartyg är i sin fulla rätt att göra så för dom försvarar sig bara mot angrepp.

Roy: Nänä gubbe nu drar vi innan den där Carl upptäcker vad vi haft för oss.

Inga kommentarer: