19 oktober 2010

Tisdagen den 19 Oktober 2010

- Ibland får man verkligen läsa de mest märkliga saker i dagspressen.
- Exemplifiera!
- "Goa gubbar tjallar inte. Och lagar följer de efter tycke och smak."
- Jaha och vad är det märkliga med detta då?
- Det märkliga är att det är just märkligt! Minns själv hur det är här i byn om det händer nått som rör urinnevånarna. Vi utbölingar blir uppringda och får det väldigt goda rådet att inte ha sett nått, inte hört nått och inte tala med nån om det vi varken hört eller sett.
- Du tänker så... jojo. Krafsa mig på ryggen så gör jag samma sak tillbaka. Jag minns en tid när vi hade entreprenadmaskiner i Göteborg. Det var ständiga mutor i smått och stort för att hålla maskinerna i arbete. Om gubbarna i schakten inte fick sin fredagssprit byttes vi ut mot nån som var villig att fortsätta "traditionen".
- Och hur många bjudresor har vi inte medverkat i, hur många bilar har vi inte fixat nya däck till, hur många kylar, frysar och spisar har vi inte bytt!
- Då skall vi inte ens beröra saltade fakturor som man delade förtjänsten på. Det var inte kaffepengar vi talar om.
- Hur många platschefer har inte varit på nattklubb/porrklubb utan att betala ett öre?
- Det gick väl åt en hel det hembränt på den tiden också. Då pratar jag inte om några sketna litrar.
- Och hur många gånger var man inte på Gatukontoret, Telia och Vägverket och fick knacka på dörren med armbågen!
- Nej Du det har inte hänt ett smack på 30 år!
- Och att prata bredvid mun har aldrig varit hälsosamt.
- Ha ha ha... men på nått sätt verkar detta ändå vara småpotatis mot vad man sysslar med på de högre nivåerna. Man köper ett liter hemtjänstföretag för 70.000:-- och gör en vinst på 4 miljoner redan år ett! Verkligt marknadsvärde borde tydligen varit 25 miljoner. Fattades bara 24 930 000 kronor. Snacka sedan om några trevande mutaffärer i Göteborg.
- Det har alltså suttit en privatiseringsextremist i regeringen med andra ord.
- Du kan tro att det blir kul att läsa att nån sålde SÄS för 10 kronor i privatiseringens heliga namn.
- Då kan man fråga sig hur lågt pris alla dessa apotek gick för och hur smart det kommer att bli med en privatiserad bilprovning på en ort där alla känner alla.
- Lite korruption på regeringsnivå har väl aldrig skadat va? Inte regeringsledamöterna i alla fall. I synnerhet inte deras plånböcker!

- Som en händelse läser jag sedan att det är dags för rättvisare hyror! Vadå hyror? Det finns ju bara bostadsrätter, radhus och villor och hyra i andra hand. Det var länge sedan som man byggde hyresrätter och hyresrätter med vettiga hyror har inte existerat på många många år.
- Till och med hyresrätter med hyfsad standard och rimlig storlek har blivit en rikemansgrej. Det var längesedan som hyran sattes efter självkostnad. Nu är det profiten som gäller och att bygga dyrt och flott. Girigheten genomsyrar det svenska folkhemmet!
- Och en enkel villa i ytterkanterna av Göteborg ligger på cirka 4-6 miljoner kronor. Det skall till en rejäl arbetarlön för att ha råd med det! Om kåken kostar 5.000 000 så är det 1 miljon i kontantinsats. Sedan skall det amorteras 80.000:--/år + en årsränta på 160.000:- om man skall räkna korrekt. 20.000 i månaden. Det är få som har den månadslönen.
- Så städer som Stockholm, Göteborg och Malmö bildar till slut nån slags rikemansklubbar i en mening?
- Jo så kan man nog se det. Penningsegregation är allt annat än ett nytt fenomen.

- Som av en ren händelse fick jag syn på ett klipp som kommer att göra det dyrare att bo på landet och på platser som kräver långa transporter.
- VA?
- EU skall beskatta bullriga lastbilar, lastbilar som orsakar köer och lastbilar som förorenar. Redan idag tar EU ut vägavgifter på skattefinansierade vägar för att täcka kostnaderna för investering och drift av en väg, men vad jag vet är inte vägskatter, fordonsskatt, bränsleskatt och andra transportskatter därmed avskaffade.
- Men Sverige skulle visst inte införa dessa nya avgifter, så då får vi väl hit EU:s samlade flotta av bullrande, osande och köbildande lastbilar.
- Kan tro det. Men vi får ju ändå betala dessa nya skatter för alla varor som vi tar in i landet.

- Apropå bluff förresten. Jag läste att Chisan-reklamen förbjuds med ett vite på 750 000.
- Då är det frågan om reklamen drar in så pass mycket försäljning att det lönar sig att ändå betala vitet? Nu snackar vi kapitalism här!
- Jaha, jag trodde det gällde mer att reklam ska vara åtminstone lite trovärdig. Kan verkligen Chisan hjälpa mot trötthet? Har det en dokumenterat uppiggande effekt? Nej säger Livsmedelsverket, det kan inte företaget dokumentera.
- Ach! Kan jag kränga tillräckligt med burkar och gå med hyfsad vinst trots vitet så vadå???
- Då är det bättre att Du puttar i Dig livsmedel med så kallade antiinflammatoriska egenskaper säger forskare vid Lunds Universitet. Man använde livsmedel med antioxidanter som hade lågt GI och hade fullkorn. Fet fisk, sojaprotein, blåbär, mandel, kanel, vinäger och fullkornsbröd.
- Hur fasen skall man laga middag på de där ingredienserna? Tror det kan bli marigt!
- Jo jo men resultatet blev i alla fall att det farliga kolesterolet, blodfetter och blodtrycket sjunker och därmed risken för blodpropp. Dessutom sjönk inflammationen i kroppen och minnet och den kognitiva (tankeprocesser) förmågan skärptes.

- Jag tycker det är lite märkligt att man pratar vitt och brett om al-Qaida och olika undergrupper som nu al-shabaab, men man får aldrig några motbilder. Det är otroligt lätt att få intrycket av att islam är en intolerant våldsreligion som lever kvar i medeltiden.
- Nått märkligt är det i alla fall när man måste värva ungdomar i västvärlden. Det tyder på en viss brist på fanatiker i den islamska världen. 

Inga kommentarer: