01 november 2009

Måndagen den 2 November 2009


Mycket tryckande är det!


- Jasså Du håller på med egna privata veckobrev Du!
- Som om Du inte visste det - Du är ju en av mottagarna.
- Jag tyckte att det där om att inte fått behålla "smörpassen" var bra skrivet!
- Inte sant. Det första man får i halsen när man anländer på måndagen är att dina dagar med "smörpass" är nu räknade och i fortsättningen gäller skitpass med skitbuss.
- Javisst, nån jävla ordning får det vara fattar Du väl. Den kungliga avundsjukan firar triumfer i vanlig ordning.
- Mmmmm.

- Snart är i alla fall kontanthanteringen historia.
- Japp och alla bussar hos oss har försetts med en typ av betalkortsläsare som skall ersätta kontanthanteringen.
- Så då får vi bereda oss på ännu mer knapptryckande då?
- Inte en aning... Till 1 december ska prylarna fungera och under tiden verkar dom mest fungera som leksaker för vissa kollegor. Jag har ialla fall inte sett till nått om hur mackapären fungerar.

- DOS-attaken mot Basefarm kan ha varit en test på hur sårbart vårt samhälle är i händelse av krig. Många av våra kritiska samhällssystem är datorbaserade och tydligen väldigt lätta att göra obrukbara.
- Du tänker så Du, så Du tror inte på pojkstreck då?
- Mindre troligt, men inte otroligt. Men egentligen spelar det knappast nån större roll. Signalerna har gått fram. Det är lätt att via t ex DOS-attacker slå ut det svenska samhällssystemet, telefonsystem med mera. Nyttig info för vissa grupper.
- Du säger det. Men i Göteborg börjar det bli otrevligt att åka kollektivt. Folk med sprängdeg runt maggen är ingen höjdare precis.
- Händelsen visar också hur sårbar en stad är. Tänker på alla boende i Linnéstaden som inte fick åka hem till sin egen lägenhet, som en konsekvens av bombmannens beteende.
- En rätt tydlig demonstration.

- Filmen om Mikael Jacobsson har tydligen haft premiär och det märkliga är att det redan går rykten om att det förekommer look-alike (stand-in) och liknande.
- Mytbildningen har startat och mycket handlar troligen om pengar.
- Högst sannorlikt. Apropå pengar så finns det en tyst men viktig debatt om just pengar. Du har säkert hört uttrycket "barnen är vår framtid"!
- Ett antal gånger vill jag påstå.
- Frågan man ställer sig är: På vilket sätt är barnen vår framtid? Kan man misstänka tryggad ålderdom? Rätt sannorlikt eftersom det statliga pensionssystemet mer och mer liknar ett såll.
- Värnar vi verkligen inte om barnens framtid?
- Vad tror Du? Vi fortsätter att i rask takt föröda den jord vi bor på! Vi har inga planer på att förändra våra konsumtionssamhällen. Staten Sverige beskattar ihjäl alla försök till miljövänlighet. Du får själv göra Din bedömning om vad Du tror på!

- Det är väl lite samma sak med fria-sms á 1,10 - eller räntefritt till 3,2% ränta. Språkmissbruk är väl den snällare termen och bedrägeri det juridiska uttrycket.
- Men vänta nu! Det där med fria sms berodde väl på "ett känt tekniskt fel som det inte gick att göra nått åt".
- Lockvara utan substans med andra ord. Har blivit vanligare och vanligare och drabbar inte sällan unga omogna konsumenter. Sedan brukar väl "fria-sms-fakturor" dessutom åtföljas av en väl tilltagen faktureringsavgift!
- Allright och då tar man givetvis ut en utbetalningsavgift som är lika stor....

Inga kommentarer: