20 augusti 2006

Lördag afton

Dålig stil


Det finns kollegor som kallar andra kollegor för idioter! Det säger väl en hel del om dom själva. En rätt låg nivå på argumenten kan man påstå. Men man skall nog inte förvänta sig högre nivå!

LUSTIGT


LO och Hyresgästföreningen har i veckan uttalat sig i typiska valfrågor under sken av att vara "opartiska" vilket är lite löjligt eftersom båda organisationerna är den del av (S). Tror nog att de flesta är medvetna om hur pass partiska de i själva verket är. Nu väntar vi bara på att olika fackföreningar som även dessa är (S) förlängda arm kastar sig in i debatten. Säkert kommer en och annan departementschef att lämna helt underbara rapporter om tillståndet i riket - även dessa är (S) förlängda arm..... Vi ligger med andra ord rätt nära diktatur i praktiken med tanke hur många offentliga organ som kontrolleras av (S).

Semesteravslutning


En rätt så regnig semester närmar sig sitt slut - och som lågavlönad bussförare så blir det inga resor eller annan avkoppling under semestern. Man bor hemma som vanligt - bensinpriset gör att man tänker sig för - är denna resa verkligen nödvändig?! Och svaret är att i 90 % av fallen är den onödig.
Så vi får gratta alla högavlönade som har råd att åka till utlandet ett par gånger per år - det sker på vår bekostnad för så fungerar pyramiden. Det är den breda lågavlönade massan i botten som föder de som är högre upp i pyramiden.

9 till 5


Kan vara dags att börja leta efter ett 9 till 5 jobb eller i vart fall ett som inte inkluderar helger. Det sociala livet utvecklas inget vidare med de konstiga arbetstider som bussföraryrket innebär - det är egentligen asocialt, man kan i princip bara umgås med kollegor. På toppen av detta skall man ta skit från både passagerare och arbetsgivare. Arbetsgivaren står ju inte på förarens sida. Definitivt inte. Vi kan även uttrycka det som så: I kollektivavtalet finns en stycke om personlig utveckling - det är felstavat - det skulle egentligen stå personlig avveckling. Det har överhuvudtaget inte förekommit någon utbildning eller annan kompetenshöjande aktivitet.

Nu får det vara slut för idag!

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: