15 augusti 2006

Den eviga frågan

Äntligen


Nu är äntligen alla tjänster klara för Svenljungas del... det borde varit avklarat för länge sedan. Fattar inte varför det skall behöva ändras varje år. Det borde kunna fungera från år till år så länge inte tidtabellerna ändras radikalt. Trots det skall det ändras varje höst och vår.

Svenljungs - Tranemo


KWa tycker ånyo att de två depåerna är en för mycket och vill slå ihop dom till en. Så det är väl lika bra att ställa ALLA bussar i Tranemo på grusplanen bakom Kjellgrens Buss och sedan får ALL trafik utgå därifrån.
Då sparar vi ju hyra för fem garage och ett kontor samt kostnaden för en lagledare och en vice lagledare. Dessutom blir ju Alf F listombud. Sedan står ju Kjellgrens för viss service på bussarna och kontorstjänsten sköter tvätt, städning och tankning. Det blir bara att hämta och lämna buss och så får vi dela det lilla lunchrummet med Kjellgrens chaufförer och däcksfirman. Är vi snälla och fjäskar kanske vi rent av får låna vilorummet vid delade tjänster.
Vi behöver inte längre ha mer en en kort inställelsetid och avrustningstid och statistiken kommer att visa på fler arbetade minuter per arbetsdag vilket kommer att glädja KWa och VD.
Vi behöver inte heller bekymra oss om förbrukningsmaterial, kortredovisning och annat extrajobb. Alla kommer att börja och sluta vid rätt tid och obetald övertid blir ett minne blott.
Eftersom en större depå kan sysselsätta fler timanställda så kan vi bättre utnyttja arbetstidsförkortning, udda semesterdagar och liknande.

Om det skulle finnas bussar kvar i Svenljunga blev det ju ett jäkla åkande fram och tillbaka för lagledaren så det blir troligen lite väl jobbigt.

Det känns för mig som att tonen är betydligt lindrigare i Tranemo (om Svenljunga)
än tvärtom. De snackar över huvud taget inte alls om Svenljunga i Tranemo (åtminstone inte med mig) och jag förstår inte riktigt varför dialogen eller vad man skall kalla det sker på denna sandlådenivå. Sedan finns det ju en lösning till och det är att jag slår ihop depåerna och har bara en LL...
KWa



Åter till hemsidan

Inga kommentarer: